- Meleklere Imam Olan Zat

Adsense kodları


Meleklere Imam Olan Zat

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafizvuslat
Fri 17 July 2009, 06:41 pm GMT +0200
Meleklere İmam Olan Zaat

--------------------------------------------------------------------------------

Kûfeli Arfece, gündüz beş vaktinin yanına beş daha katmakla kalmaz, gecenin büyük bir kısmını da ibâdetle geçirmeye devam ederdi.
Bir gece yatsıdan sonra ziyaretçiler geldiler Arfece ise o saatte ziyaretçi kabûl etmezdi. Meşgul olduğunu, boş vaktinde gelmelerini söylerdi. Ne var ki, annesi bu defa ziyaretçilerin boş çevrilmesine razı olmadı, oğlunun izni olmadan ziyaretçileri içeri alıp, gece yarısına kadar sohbet etmelerine sebeb oldu.
Gece yarısından sonra giden ziyaretçileri müteâkip uykuya yatan Arfece'nin annesi, gördüğü rü'yasını sabah şöyle anlattı:
- Rüyamda büyük bir cemaatle karşılaştım. Dizilmişler, bana şöyle sitem ediyorlardı: "Arfece'nin annesi! Bizim imamımıza niçin mâni oldun, bizi gece yarılarına kadar ibâdetten niçin menedip imamsız bıraktın?"
Anlaşılan, Arfece gece namazı kılarken melekler de gelip ona uyar, cemaat olurlarmış. O gece imamlarının sohbetle meşgul olduğunu görünce buna sebep olan anneye sitem etmiş, imamlarını niçin meşgul ettiğini sormuşlardı.
Bundan dolayıdır ki, gece namazlarını tek başına kılan kimse, isterse imam gibi sesli okuyarak kılar. Umulur ki, melekler ona uyup cemaatini teşkil ederler.
Nitekim ashabdan birçok zat, çölde namaz kılarken sahra dolusu meleğe imamlık etmiş, kuşlar gibi uçup gelen ruhanîler, tek başına sesli ibadet eden o muhterem zâtlara cemaat olmuşlardır.
Hâtıra gelen odur ki, insan meleklerin imamlığa kabûl edeceği şekilde günahtan uzak olmalı, yalnız kıldığı namazlarda bu mânâyı daima hatırda tutmalıdır.

haber
Fri 17 July 2009, 06:58 pm GMT +0200
bende bazı kıldığım namazları sesli kılarım böylesinin daha iyi olacağını umut ediyorum hemde güzel hem okurken manasını düşünüyor hemde kendi sesimi taliben dinliyorum hakikaten huşulu bir namaz kalmaya vesile oluyor selamlar dualar...

hafizvuslat
Fri 17 July 2009, 07:35 pm GMT +0200
Merak ettim Hocam bu sesli okuma bayanlar içinde geçerli olabilirmi acaba... ::)

HALACAHAN
Fri 21 April 2017, 03:17 pm GMT +0200
Aleykum selam Allah paylaşım için razı olsun rabbim huşu içinde ibadet yapanlardan eylesin

RAMAZAN 7/D
Fri 21 April 2017, 05:32 pm GMT +0200
Ve Aleykum Selam . Muhtesem bir hikaye . Boyle buyuklerimizin hikayelerini duyunca onlara gıbta ile bakiyorum . Rabb'im bizleri razı oldugu kullarindan eylesin .

Allah cc razi olsun

ceren
Fri 21 April 2017, 07:23 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim bizleri onun yolunda giden kullardan eylesin inşallah...

Bilal2009
Fri 21 April 2017, 09:20 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam Rabbim bizleri de dostları arasına dahil eylesin

ceren
Thu 1 March 2018, 05:14 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.rabbim bizleri her daim ibadet eden gece namazlarini da kılıp meleklerin sefaatine nail olan kullardan olalim inşallah. ..