- Melek Allah'ın (c.c.) Emrini Yerine Getiren Elçidir

Adsense kodları


Melek Allah'ın (c.c.) Emrini Yerine Getiren Elçidir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
saniyenur
Mon 9 January 2012, 07:06 pm GMT +0200
Melek Kendisini Elçi Gönderenin Emrini Yerine Getiren Bir Rasûldür


"Melek" lafzı, onun kendisini elçi olarak gönderenin emrini yerine getiren bir elçi olduğu anlamını zaten hissettirmektedir. Onların elinde emir namına hiçbir şey yoktur. Emir bütünüyle bir ve tek, gücü herşeye galip, kahhâr olan Allah’ındır. Onlar Yüce Allah’ın emrini yerine getirirler sadece: "Sözleri ile onun önüne geçemezler, onlar O'nun emri gereğince iş görürler. Onların önündekini de, arkalarındakini de bilir. O'nun razı olduğu kimselerden başkasına şefaat etmezler. Onlar korkusundan titrerler." (el-Enbiya, 21/27-28); "Üstlerinde olan Rablerinden korkarlar ve yalnız emrolunduklarını yaparlar." (en-Nahl, 16/50)

O halde onlar ilahi ikrama mazhar olmuş kullardır. Onlardan kimi saf saf durur, kimi tesbih eder dururlar. Aralarından belli bir makam ve mevkiî bulunmayan hiçbirisi yoktur ve onların hiçbirisi bu konumundan daha öteye gitmez. Herbirisi kendisine emrolunan bir iş ifa eder. Bu işte kusurlu hareket etmez ve onun dışına çıkmaz. O’nun nezdinde bulunanlar onların en yüce ve üstün mertebede olanlarıdır: "O’nun yanında olanlar ise O’na ibadete karşı büyüklenmezler ve usanmazlar. Gece ve gündüz aralıksız tesbih ederler." (el-Enbiyâ, 21/19-20)

Onların başı Cibril, Mikâil ve İsrafil adındaki üç melektir. Bunların her üçü de hayat ile görevlidirler.

Cibril kendisiyle kalplerin ve ruhların hayat bulduğu vahiy ile görevli olan melektir.

Mikâil ise arzın, bitkilerin ve canlıların kendisiyle hayat bulduğu yağmur ile görevli olan melektir.

İsrafil ise yaratıkların ölümlerinden sonra tekrar kendisiyle hayat bulacakları Sur’da üfürmekle görevli olan melektir.

O halde melekler Allah’ın yarattıkları arasında ve emri hususunda elçilik yaparlar. Kendisi ile kulları arasında elçidirler. Onlar, O’nun nezdinden aldıkları emir ile kainatın herbir yerine inerler ve ilahi emirlerle O’na yükselirler. Artık "gökler onlardan dolayı gıcırdamaktadır. Gıcırdamak ta onun hakkıdır, çünkü Allah için kıyamda, yahut ruku’da ya da secde de duran bir meleğin bulunmadığı dört parmaklık bir yer dahi yoktur."[10] Hergün yetmişbin melek el-Beytu’l-Ma’mur’a girerler ve tekrar bir daha oraya girmek için onlara sıra gelmez.[11]


[10] Tirmizî, 2312; İbn Mâce 4190; Müsned, V, 173.

[11] Buhârî ve Müslim ile diğer kaynaklarda yer alan uzunca "İsrâ Hadisi"nden bir bölüm.


Zeynep7/A
Tue 3 March 2015, 03:05 pm GMT +0200
melekler yüce allah ın elçisidir emir allah ındır. onlar allah tan çok korkar.onlardan bazıları saf saf durur bazılarıda tesbih çeker . herbiri kendine verilen görevin dışına çıkmaz.melekler allah ile kulları arasında elçidir.

Hatice Akdağ 7/B
Tue 3 March 2015, 05:56 pm GMT +0200
Esselamü Aleyküm
 Melek Kendisini Elçi Gönderenin Emrini Yerine Getiren Bir Rasûldür konusunu bizimle paylaşan müminlerden Allah razı olsun...

melda 6D
Tue 3 March 2015, 06:00 pm GMT +0200
Melekler Allah'ın elçileridir.Sözlükte melek : haberci,elçi,güç ve kuvvet anlamına gelir.Melekler Allah'ın emriyle çeşitli görevleri yerine getiren, gözle görülmeyen ve nurdan yaratılmış varlıklardır. Melekleri duyularımızla algılayamayız ve gözle göremediğimiz için onlar hakkında bilgileri sadece Kuran-ı Kerim'den öğreniriz.

Mevlüde
Sat 9 July 2016, 09:41 am GMT +0200
Evet melekler emri yerine getiren birer elcidirler.yazida bazilwrinin gorevlerine de deginilmis.Allah razi olsun paylasim icin.

Rüveyha
Sat 9 July 2016, 11:22 am GMT +0200
Ve aleykumusselam...Allah razı olsun İnşaAllah,bilgilendik..

ceren
Sat 9 July 2016, 12:56 pm GMT +0200
Aleykumselam.Melekler allahin emrini yyerine getiren ve onun elcisi olan aracilardir.Peygamber araciligi ile allahin emir ve yasaklarını bildiriler Rabbim onalra inanan ve onlar araciligi ile geleb emirlere uyan kullardan eylesin bizleri inşallah..

yagmur_7-c
Sat 9 July 2016, 01:41 pm GMT +0200
Esselamu aleykum
Allah c c. melekleri her bir görev için yarattı...Dört büyük melegi de dünya işleri için yarattı....Onlar ölüm melegi Azrail, suru üfleyeçek olan melek Israil,doğayı düzenleyen Mikail ve vahiy melegi Cebrail....Rabbim her daim inanan ve itaat eden kullarindan etsin inşallah.....

Sevgi.
Thu 5 July 2018, 11:48 pm GMT +0200
Aleyküm selam Melek ler yalınızca Allah ın emirlerini yerine getirmek için yaratılmışlardır inşaAllah

ceren
Fri 6 July 2018, 01:24 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Melekler allahın emrini sorgusuz sualsiz yerine getiren ona sonsuz kulluk edip itaat eden varliklardir.Rabbim razı olsun bilgilerden kardeşim. ..

Bilal2009
Fri 6 July 2018, 02:15 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim paylaşım için razı olsun