- Mekke ordusu

Adsense kodları


Mekke ordusu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Fri 29 April 2011, 01:35 pm GMT +0200
Mekke Ordusu

Mekke ordusunun üç bin kişilik bir kuvvetten oluştuğu ve bu kuvvetin içinde etraftaki kabilelerin de katkılarının bulunduğu ha­berleri gelmişti. Hatta Hz. Hanzala'nın babası Amir gibi Medine'den bile gidip bu orduya katılan birçok insan vardı.s? Üç bin deve ve iki yüz at üzerinde geliyorlardı. Orduya Ebu Süfyan kumanda ediyordu. Athların komutanı ise Halid İbn Velid idi; Ebu Cehil'in oğlu İkrime de ona yardımcı oluyordu.

Savaşta kendilerini coşturup cesaretlendirmek için yanlarına kadınlarını da almışlardı. Bilhassa ileri gelenlerin kendi hanımları da beraberlerinde geliyorlardı. Maksatları da, iffet ve namuslarına halel gelmemesi için savaşta geri dönüp askerin kaçmasını önlemek­ti. Zira her ne kadar kendilerinden emin olsalar da işin olumsuz ta­raflarını da akıllarından çıkaramıyorlardı.

Kısaca Mekke ordusu, savaş için gerekli olan bütün imkanları bir araya getirmiş, öylece Medine'ye yürüyordu.

Ebva'ya geldiklerinde, babası dahil en yakınlarını Bedir'de kay­beden Ebu Süfyan'ın hanımı Hind Binti Utbe, Efendimiz'in annesi­nin kabrini açıp parçalamak istemiş ancak bunun bir adet olacağı ve

99     Hz. Hanzala'mn babası Ebu .Amir de Medine anlaşmasına imza koyanlardan birisiydi. Ancak zamanla o, içinde büyüyen düşmanlık duygulanm bastıramaya­cak ve açıktan Allah Resülü'ne düşmanlığını ilan edecekti. Halbuki bu sıralarda kendisiyle aynı duygulan paylaşan Abdullah İbn Übeyy İbn Selül, göriinüşte Müslüman olduğu izlenimi vererek kendini gizlerneyi tercih etmişti. Uhud için Mekkelilerin hazırlık yaptıklarını duyunca da, yamna aldığı elli kadar adamıyla Mekke ordusuna katılacak ve savaşmak için Uhud'a gelecekti. Bkz. Vakıdi, Meğa­zi, ı/205 vd.; Belazuri, Erısabu'l-Eşraf, 1/ı36

bundan sonra kendi mezarlarına da böyle şeyler yapılacağı korku­suyla Kureyş buna izin vermemişti.

Bilhassa Hind gibi Bedir'de canı yananlar, askerleri coşturmak için şiirler okuyor ve Medine'ye doğru yaklaşırken orduyu zinde tut­mak istiyorlardı.

Bilal2009
Sun 21 April 2019, 12:59 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm Rabbim paylaşım için razı olsun