- Medinenin Harem Kılınması

Adsense kodları


Medinenin Harem Kılınması

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Tue 25 October 2011, 02:55 pm GMT +0200
3. Medine'nin Harem (Kutsal) Kılınması



10. Enes b. Malik'ten: Resûlullah (s.a.v.), Uhud dağı görünün­ce şöyle dedi: «Bu Öyle bir dağdır ki biz onu severiz, o da bizi sever. Allahım! İbrahim, Mekke'yi harem (kutsal) kıldığı gibi, ben de iki kara taşlığın arasındaki Medine'yi harem kılıyorum.»
 

11. Ebû Hüreyre (r.a.) şöyle derdi: «Ben Medine'de ceylanları otlar halde görsem onları ürkütmem. Çünkü Resûlullah (s.a.v.) «İki kara taşlığın arasındaki Medine haremdir (kutsaldır. Hiç bir şeye ve hiç kimseye tecavüz edilemez)» buyurdu.[10]

12. Ebû Eyyüb el-Ensârî (r.a.)'den: «Bir grup çocuğun bir tilki­yi avlamak için Medine'nin bir köşesine sıkıştırdıklarını görünce onları kovdum tilkiyi kurtardım» dedi. îmam Malik der ki: Ebû Eyyüb el-Ensârî, çocuklara:

«— Resûlullah (s.a.v.)'in hareminde bu yapılır mı?» demiştir.

 

13. îmam Malik'e rivayet edildiğine göre bir adam: «Ben Medi­ne'nin Esvaf mevkiinde bir kuş avladığım sırada Zeyd b. Sabit ya­nıma gelerek kuşu elimden alıp serbest bıraktı» dedi.


[10] Buharı, Fedailul-Medine, 29/

Harem: Taaarru'dan korunmuş, menedilmiş bu bölgede, diğer normal yer­lerde yapılan bir takım işleri yapmak yasak kılınmıştır. Oradaki ağaçlan kesmek, otlan koparmak, hayvanları avlamak gibi. Bu bölge Medine civa­rındaki Ayir dağı ile Uhud dağı arasındaki bölgedir. Üç mezhebe göre hü­küm böyie olmakla beraber, Hanefılere göre Medine'de, Mekke'de olduğu gibi harem bölge yoktur. Resûlullah (s.a.v.) Medine'nin güzelliğini ve kut­siyetini korumak için «Medine, Haremdir» buyurmuştur. Medeni şehirci­lik ve çevre açısından ot, ağaç ve etrafındaki hayvanların şehrin güzelliği için ne kadar önemli olduğunu izahata lüzum yok sanırız.

 

sumeyye
Sat 11 October 2014, 12:47 am GMT +0200
s.a.. , Insaallah her zaman Medine'nin harem oldugunu orada yasayanlar olmak üzere ziyarete gidenlerde bu saygiyla ve edeb ile uygularlar..Rabbim c.c razi olsun kardesim.

ceren
Thu 21 June 2018, 02:40 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Rabbim razi olsun paylasimdan kardeşim. ..

Sevgi.
Fri 22 June 2018, 01:49 am GMT +0200
Aleykümüsselam Medine Efendimiz in yaşadığı bir şehirdir ayrıca Efendimiz in kabri burdadır

Bilal2009
Fri 22 June 2018, 01:35 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizlere o mübarek yerlere gidebilmeyi nasip etsin inşallah Rabbim paylaşım için razı olsun