- Mahallede Hüzün mü Var

Adsense kodları


Mahallede Hüzün mü Var

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Tue 18 October 2011, 11:35 am GMT +0200
Mahallede Hüzün mü Var?

Aralık 2008 39.SAYI

Yaşadığımız çağı tanımlarken “hız” kelimesini sıkça kullanıyor kimi düşünürler. Haberleşme ve ulaşımda yakalanan hız aynı zamanda bir hayat tarzı haline geldi zira. Hızla yiyor, hızla yaşıyor, hızla kabul ediyor, hızla unutuyoruz. Bu özelliklerimiz nedeniyle “tüketim toplumu”nun fertlerinden biri haline geliyoruz. Akışına kapıldığımız hız kavramı herşeyi tüketmeye sevkediyor bizi. Dinî ve insanî değerlere kadar herşeyi alelacele yaşıyoruz. Ne kabul ettiklerimizi sorgulamaya ne de kaybettiklerimizin muhasebesini yapmaya fırsatımız oluyor. Neticede ne olup bittiğini anlamadan elimizden kayıp giden pek çok şeyin arkasından bakakalıyoruz.

Bu ay yitirdiğimiz değerlerden birini, mahalle kültürünü sizler için kapak dosyasına taşıdık. Eski mahallelerimizi ve o mahallelerde yaşanan sıcaklığı, samimiyeti, paylaşmanın ve kardeş olmanın güzelliğini tarihin tozlu sayfalarına karışmadan, yaşayanların ağzından dinledik. Konuklarımızın kendi mahallelerini ve hatıralarını anlattığı dosyamızda insanlık, kardeşlik ve yardım severlik adına birbirinden güzel örnekler göreceksiniz. Üzerinde keyif alarak çalıştığımız kapak dosyasını hazırlarken aslında daha çok hüzünlendiğimizi farkettik. Yaşadığımız hüznü sizin de hissedeceğinizi düşünüyoruz. Bu hüzün yalnızca geçmişe duyulan özlemle açıklanamaz muhakkak. Çünkü iki dönem kıyaslandığında aradaki tek farkın zaman olmadığını anlamak güç değil.

Bu ay, mevsimi olması itibariyle genç arkadaşlarımızla haccı konuştuk. Hacca dair duygu, düşünce ve planlarını bizimle paylaşan gençlerin birbirinden güzel fikirleri sizin de ilginizi çekecek. Yeni nesil deyip eleştirmeden önce dinlemek gerektiğini göreceksiniz. Zira ne cevherler sakladıklarını ancak o zaman öğrenebiliyorsunuz.
Hacla ilgili bir başka yazı da Hüseyin Okur tarafından kaleme alındı. Haccın öneminin anlatıldığı yazıda hacca gitme arzusundaki hanımların merak ettiği konular hakkında bilgi verildi.

Bir sürprizimiz var!


Bu arada siz değerli okuyucularımız için bir sürprizimizin olduğunu da haber vermeden geçmeyelim. Sürprizin ne olduğunu söylemeyeceğiz tabii. Öğrenmek için ocak sayısına kadar beklemeniz gerekiyor.
Kurbanlarınızın kabul olacağı güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle Allah’a emanet olun...

Derya COMBA