- Londra'da ‘Mekke Ramazanları’

Adsense kodları


Londra'da ‘Mekke Ramazanları’

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Thu 3 September 2009, 12:53 pm GMT +0200


Londra Camii'nde cemaat Ramazan'ın 'Mekke Ramazanları' gibi geçtiğini ifade ediyorlar

İngiltere'nin başkentinde bulunan Londra Merkez Camii'ndeki cemaat Ramazan ayının Mekke'deki Ramazan ayı gibi geçtiklerini belirttiler. Cemaat Londra'da da tıpkı Mekke gibi dünyanın birçok yerinden gelen Müslümanların kardeşçe duygular içerisinde aynı kıbleye saf tuttuklarını ifade ediyorlar.

IOL'a konuşan 63 yaşındaki Iraklı Müslüman Abu Burhan Ed-din camide ibadetini eda ederken çok etnisiteli yapıdan etkilenip kendini Mekke'de hissettiğini kaydetti.. 18 yıldır Londra Camii'nde ibadetlerini eda eden Burhan, camiinin Ramazan ayı boyunca farklı ulusları kendine çeken bir atmosferi olduğunu vurguladı.

23 yaşındaki Ayman Mohamed Ali de Ramazan ayında Regent Park'ta bulunan Merkez Camii'nde ibadet ediyor. Yemeli Ali, camide Libya'dan Arabistan'a kadar farklı ülke vatandaşlarıyla tanıştıklarına da dikkat çekti.

Irak'tan gelen Mohamed Hussein, teravih namazlarını aksatmadan kılanlardan. Hussein, Ramazan ayında Kur'an'ı üç kez hatmettiğini söyledi.

Londra'daki camilerde Müslümanlar iftar ve sahuru yapma imkanına sahipler.

Fas'tan gelen İdris Londra'daki camilerin en güvenilir mekanlar olduklarını, camilerde bulduğu huzuru hiçbir yerde bulamadığını ifade ediyor. Faslı İdris, 'keşke yılboyu Ramazan olsa' diyor...

Dünya Bülteni