- Lezzet

Adsense kodları


Lezzet

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Sun 4 December 2011, 10:03 am GMT +0200
Lezzet

Nisan 2008 31.SAYI

Kuru Pasta (Esron)

Malzemeler:

500 gr un
4 yumurta beyazı
2 su bardağı pudra şekeri
400 gr margarin
Arzunuza göre vanilya tuz

Yapılışı:

Mikserimizde margarini ve pudra şekerimizi kabarana kadar 5 dakika çırpıyoruz. Yumurta beyazını da ilave edip 3 dakika daha mikserde karıştırıyoruz. Daha sonra malzememizi mikserden çıkarıp unu ilave ederek elimizle yoğuruyoruz. (Kıvamı kulak memesinden az yumuşak olacak.) Hamurumuzu dekor torbasına doldurup tepsimize istediğimiz şekilde sıkıyoruz önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10-15 dakika hafif renk alana kadar pişiriyoruz.

Pastalarımız soğuduktan sonra arasına çeşitli marmelatlardan sürerek birbirine yapıştırıyoruz. Uçlarını arzumuza göre yeşil fıstık ve hindistancevizine batırırsak güzel görünümün yanında lezzetlenecektir.

Grostadin Bisküvi (Fransız Bisküvisi)

Malzemeler

1 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
4 yumurta beyazı
100 gr eritilmiş tereyağı

Yapılışı:

Oval tenceremizde çırpma teliyle önce un ve pudra şekerini karıştırıyoruz. Eritilmiş tereyağını ve yumurta beyazını aynı anda ilave edip, tüm malzemeyi karıştırıyoruz ve sıvı bir hamur elde ediyoruz. Bunu istersek kağıt kalemle veya kaşıkla yağlanmış tepsiye istediğimiz şekilde döküp üzerine yeşil fıstık ceviz fındık koyup 180 derece fırında 5 dakika sarı renk alana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz pişen bisküvilerimizi pasta paletiyle tepsiden almamız gerekiyor, almazsak tepsiye yapışır ve tepsiden çıkarmamız zorlaşır.

Bilal GÜLER