- Kutlu yuva

Adsense kodları


Kutlu yuva

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Wed 11 May 2011, 01:19 pm GMT +0200
Kutlu Yuva

Abdulmuttalib'in, on oğlu, altı da kızı dünyaya gelmişti.

Efendimiz'in babasıAbdullah, onun dünyaya gelen son oğluy­du. Bu çocuğun her haliyle diğer oğullanndan farklı olduğu gözlerden kaçmıyordu. İffet abidesi bir insandı. Onun için Abdulmuttalib onu, diğer çocuklarından daha çok seviyor ve adeta yanından hiç ayırmak istemiyordu. Aynı zamanda Ab­dullah, çok güzel bir yüze sahipti.

Kur'a işlemi tamamlanıp da yüz deveyi keserek nezri­ni yerine getirdikten sonra Abdulmuttalib, oğlu Abdullah'ın elinden tutarak Zühreoğullarznın yurduna geldi. Maksadı, Abdullah'ı buradan evlendirmekti. Nihayet, Zühreoğullannın reisi Vehb İbn Abdi Menôf'« gelerek, o gün için en soylu ve şeref sahibi genç bir kız olan kızı .Amine'ye talip olduklannı iletti. O günlerde Hz. Amine, Kureyş arasında fazilet ve ko­num itibariyle, en önde olan bir genç kızdı.

Teklife icabet de olumluydu ve çok geçmeden Abdulmut­talib'in oğlu Abdullah'la, Vehb'in kızı Amine'nin nikahı kıyı­larak yeni bir yuva kurulmuş oldu. Bu yuva, yeryüzündeki ilk insan Hz. Adem'den itibaren her peygamberin muştusunu verdiği, manaya açık her gönül adamının, gelecek diye intizar ettiği Son Nebi'yi netice verecek bir yuvaydı.

Hz. Abdullah da, ticaretle uğraşıyordu ve çok geçmeden, bir kervanla birlikte o da, bu maksatla yola çıktı. Medine ya­kınlarına geldiğinde ağır şekilde hastalandı ve burada konak-

42 Hakim, Müstedrek, 2/604 (4036); Alfrsi, Rühu'l-Meani, 23/134

lamak zorunda kaldı. Çok geçmeden de, burada vefat etti. Ve­fat ettiğinde 25 yaşındaydı.

Geride miras olarak bıraktığı ise, beş deve, bir miktar ko­yun ve Ümmü Eymen künyesiyle çağnlan Habeşli bir cariye­den ibaretti.

Vefat haberi Mekke'ye gelince, Abdulmuttalib ailesine büyük bir hüzün hakim oldu. Hz . .Amine, üzüntüsünü dile ge­tirirken duygulanm şiirle ifade ediyor ve genç yaşta kaybettiği kocasının arkasından yana yakıla ağıt yakıyordu.s"

Ancak bu, tahammül edilmesi gereken bir durumdu; yüz­yıllar öncesinden Bekke vadisine gelerek burada Kabe'yi inşa eden Hz. İbrahim gibi baba Abdullah da, beklenen Son Sultan Hz. Muhammed'in, hicret edip kalan ömrünü geçireceği ve Allah davasını buradan bütün dünyaya tebliğ edeceği bir mü­barek beldeye gelmiş ve adeta bir öncü kuvvet olarak O'nun adına Medine'ye kalıcı bir imza atmıştı.

Bu arada Hz . .Amine, cihamn doğumunu beklediği Zat'a hamileydi.