- Kurtuluş Simgesi

Adsense kodları


Kurtuluş Simgesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
saniyenur
Tue 15 May 2012, 09:33 pm GMT +0200
KURTULUŞ SİMGESİ

İstiklal Marşı 12 Mart 1921 tarihinde büyük şairimiz M.Akif Ersoy tarafından yazıldı.Marşın yazıldığı dönemde işgal, sürgün vardı. Bir çok insan vatanı uğruna canını, malını, geride bıraktıklarını düşünmeden savaşa katılıp şehit oluyordu. İnsanlar şehit oldukça moralimiz bozuluyor, moralimiz bozuldukça savaşta gücümüz azalıyordu.
Devlet böyle bir durumdayken insanları ayakta tutabilecek çareler arıyordu. Sonunda bir marşın yazılmasına karar verildi. Bu marş öyle bir şekilde yazılmalı, öyle yoğun olmalıydı ki milletin içindeki yangını hafifletebilecek düzeyde olmalıydı. Bu şekilde belki biraz halka moral verilecek böylece halk kendini ayakta tutabilecekti.
Yarışmanın düzenlenmesine karar verildi ve yarışmanın olacağı herkese duyuruldu. Birçok insan marşlar yazıp gönderdi fakat hiçbiri halka iyi gelebilecek, yaralarını bir nebze hafifletebilecek nitelikte değildi. Kimlerin daha iyi yazabileceği düşünüldü ve akla büyük şair Mehmet Akif geldi. Fakat yarışmanın ödülü vardı ve bu yüzden Mehmet Akif yarışmaya katılmamıştı. Mehmet Akif’e haber gönderilip yarışmaya katılması istenildi. Ancak onun yazacağı bir marşla halk ayakta durabilirdi. M.Akif ödülü kabul etmeyeceğini bildirerek yarışmaya katıldı. M.Akif ‘’Kurtuluş Simgemizi’’ yazmaya başladı. Zaten çok güzel bir şeyin ortaya çıkacağı biliniyordu ama bu kadarı da beklenilmiyordu. Her satırı halka o kadar güze hitap ediyor, milletin kahramanlığını o kadar güzel dile getiriyordu ki beğenilmemesi imkansızdı. Ne de güzel demişti şair ‘’Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!’’ Mehmet Akif’in şiiri yani İstiklal Marşımız kabul edildi ve halka duyuruldu. Haliyle büyük ustanın bu eseri çok beğenildi. İstiklal Marşı milli marşımız oldu.
İstiklal Marşı’yla ilgili her zaman anımsadığım çok güzel bir anım vardır. Bir defasında İstiklal Marşı okunurken öğretmenimiz ağlamıştı. O zaman anlamamıştım ama şimdi anlıyorum neden ağladığını. İstiklal Marşı’nın her satırı her şeyi o kadar güzel anlatıyor ki ağlamamız gerçekten çok normal. Şimdi her İstiklal Marşı okunduğunda tüylerim diken diken olur, gözlerim dolar.
Keşke M.Akif hala yaşıyor olsaydı da yazdığı o güzel marşın ne kadar etkili olduğunu görseydi. Bu büyük şaire millet olarak teşekkürü bir borç biliriz.


HELİN ÇERKEZOĞLU
Diyarbakır Silvan İmam Hatip Lisesi


yagmur_7-c
Fri 31 January 2014, 08:36 pm GMT +0200
M.Akif ‘’Kurtuluş Simgemizi’’ yazmaya başladı. Zaten çok güzel bir şeyin ortaya çıkacağı biliniyordu ama bu kadarı da beklenilmiyordu. Her satırı halka o kadar güze hitap ediyor, milletin kahramanlığını o kadar güzel dile getiriyordu ki beğenilmemesi imkansızdı. Ne de güzel demişti şair ‘’Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!’’
Canımı veririm vatanıma .. :)

esratüz zehra 2
Fri 31 January 2014, 10:55 pm GMT +0200
Gerçekten iman , vatan sevgisi ve gözyaşı ile yoğurulmuş bir şiir milli şiir aslında 
kurtuluşun olduğu kadar imanın da simgesi olarak ağılıyorum istiklal marşımızı
kendi kendime 2.sınıfta ezberlemiştim 7 yaşımda olduğum halde okurken her seferde
ağlıyordum 3. sınıfta ise yarışmalara katıldım Rabbime şükürler olsun beni seçtiler ve çok
mutlu oldum bu sebeple çocukluktan beri muhteşem bir sempati duyuyorum milli marşımıza
Rabbim son nefese kadar onun varlığını üzerimizden eksik etmesin inşALLAH .             
 

cerendemir
Sat 1 February 2014, 12:49 am GMT +0200
Bu ülkenin her bir yeri kan dökülerek,canlar feda edilerek kurtarılmıştır.Ve İstiklal Marşı da bu kanın bu feda edilen canlarının en güzel simgesidir.