- Kurtulmuş Diyanet'ten üniversitelere geçen personel sayısını açıkladı

Adsense kodları


Kurtulmuş Diyanet'ten üniversitelere geçen personel sayısını açıkladı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Fri 4 November 2016, 12:55 pm GMT +0200
Kurtulmuş Diyanet'ten üniversitelere geçen personel sayısını açıkladı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Diyanet İşleri Başkanlığı ve RTÜK'ün bütçelerine ilişkin görüşmelerde milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Kurtulmuş, bu yıl 643 personelin Milli Eğitim Bakanlığına "Din Bilgisi ve Ahlak Kültürü öğretmeni" olarak transfer olduğunu, ayrıca 89 personelin Diyanet'ten üniversitelere geçtiğini dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 2016 yılında Alevi dedelerinin Hıdırellez, muharrem ayı ve nevruz etkinlikleri için yurt dışında görevlendirildiğini, bunların Cem Vakfı, Baba Mansur Derneği, Almanya Alevi İslam Birliği, Almanya Türk Caferiler Birliği gibi vakıflardan temsil edilen, onların tavsiyeleriyle ilgili yönlendiren kişiler olduğu bilgisini verdi.

Haiti depremiyle ilgili toplanan yardım paralarının bu ülke için kullanıldığını söyleyen Kurtulmuş, bu yardımların da Türkiye Diyanet Vakfı üzerinden ulaştırıldığını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının faiz geliri olduğu iddiasına da değinen Kurtulmuş, hizmet ve faaliyetlerinde yasa gereği hiçbir şekilde faiz geliri elde etmeyen bir kamu kuruluşu olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 90 bin cami içinde sadece bin 192 camide gençlik kolları bulunduğunu anlatarak, sela okumayan imam kimse bunun da kendilerine bildirilmesini istedi.

dini haberler