- Kürtaj yaptırmak caiz midir?

Adsense kodları


Kürtaj yaptırmak caiz midir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Tue 10 February 2015, 11:34 pm GMT +0200
Kürtaj yaptırmak caiz midir?

Hayatın korunması, dinin korunmasını emrettiği beş temel değerden biridir. Yaşama hakkı, kadın yumurtasının erkek spermi ile döllenmesiyle başlar. Bundan itibaren, annenin hayatının korunması, yahut birden fazla döllenme olması halinde ceninlerden birine müdahale edilmediği takdirde diğerlerinin de öleceği durumlar dışında her hangi bir yöntemle gebeliğe son vermek caiz değildir.

Hz. Peygamber (s.a.s.)’in, ruhun cenine dört aylık iken üflendiğini bildiren hadisinden (Buhari, Bedü’l-Halk, 6) hareketle bu süreden önce ceninin kürtaj edilebileceği yönünde bir görüş varsa da bu isabetli değildir. Çünkü bu yoruma göre, ruhun üflenmiş olması ceninin müstakil bir kişilik kazanması konusunda ölçü alınmakta, ruh üflenmeden önce cenin bir et parçası sayılmış olmaktadır. Oysa cenin daha döllenmenin gerçekleşmesi ile potansiyel bir insan haline gelmektedir ve dokunulmazdır. Dokunulmazlığı ruhun üflenmesi ile değil, potansiyel insan konumundaki canlı bir varlık oluşundan gelmektedir. Eğer ruh taşımayan canlı bedeni imha etmek caiz olsa idi, uykudaki insanı öldürmek caiz olurdu. Zira Allah Teala uyku halinde insan ruhunun bedenden ayrıldığını haber vermektedir (En’am 6/60; Zümer 39/42 ).


Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

halim
Wed 18 November 2015, 11:02 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; Bir meseleye bakarken birkaç mesele birden öğrendim ayrıca birkaç hadis daha idrak etmiş oldum.İnşaallah her daim ilim öğrenen o ilimle amel eden hayırlı kullardan olmak duasıyla...

Allah razı olsun

ikranur 7d
Wed 18 November 2015, 11:09 pm GMT +0200
ve aleykümüsselam. kurtaj yaptırmak caiz değildir. paylaşımdan dolayı Allah (c.c.) razı olsun.

damla6d
Wed 18 November 2015, 11:13 pm GMT +0200
Tabii ki istek yönünden olunca caiz olur.Sonuçta bir kişinin yaşama hakkını elinden almış oluruz.Her insanda olduğu gibi bu bebeğinde yaşama hakkı var.Ama gerekçe bakımından düşünülürse o zaman günah olmaz.Allah razı olsun.

halim
Mon 29 August 2016, 04:32 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; Dinimizin verdiği izinler çerçevesinde zaruret durumunda böyle bir şey yapılabilir ancak diğer durumlarda kattiyetle uzak durulmalı Allahın emri dışına çıkılmamalı onun rızası doğrultusunda hareket edilmeli...

Allah razı olsun

melda 6D
Mon 29 August 2016, 05:17 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Allah c.c yarattığı bir cana  insan kıyamaz . Verdiği canı sadece O c.c alır . allah razı olsun .

HALACAHAN
Mon 29 August 2016, 05:47 pm GMT +0200
Burada da bahsedildiği gibi ruhun uflenmesi ile bebek kişilik kazanmıyor .Döllenme başladığı an itibariyle kişilik kazanıyor ..Ve zaten daha ruh uflenmeden bebeğim kalp atışları başlıyor ..Bebegin canlı olup olmaması da doktorlar tarafından kalp atışlarını dinlemekle karar veriliyor ..Bebek hareketle ne kadar bu sekilde takip mevcut ..Böyle olunca keyfi bir durum için o bebeği aldırmak hangi vicdana sığar ?