- Kuranı manasını anlayarak okumalıyız

Adsense kodları


Kuranı manasını anlayarak okumalıyız

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sat 2 October 2010, 03:40 pm GMT +0200
Ku'ran'ı, manasını anlayarak okumalıyız



Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Davut Aydüz, Kur'an-ı Kerim'i anlayarak okunması gerektiğini söyledi.

Diyanet Mensupları Derneği (DİMDER) Hatay Şubesi tarafından düzenlenen "Kur'an-ı Anlama ve Yaşama" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Davut Aydüz, Kur'an-ı Kerim'i anlayarak okunması gerektiğini söyledi.

DİMDER tarafından düzenlen konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Konferansta Hafız Mehmet Bilir'in ağzından Kur'an tilaveti sunuldu. Daha sonra kürsüye gelen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Davut Aydüz, uçsuz bucaksız denilen, ancak ucu bucağı olan şu kâinatın içinde belki toplu iğne kadar yer tutan dünya ile üzerinde yaşayanların peygamberimizin yüzü suyu hürmetine var olduğunu ifade etti. Aydüz, "O olmasaydı biz de olmayacaktık. Sabah-akşam dua ediyoruz. 'Yarabbi bizi cehennemden koru cennetine koy' diyoruz. Eğer o cennet varsa ki var dedik, peygamberimizin dualarının yüzü suyu hürmetine var. O'nu bize en güzel şekilde Kur'an-ı Karim anlatıyor." ifadelerini kullandı.

Müslümanların dünyada çok garip kaldığını, bunun sebebinin Kur'an-ı yaşamamaktan ve sünnetten uzak kalmaktan kaynaklandığının altını çizen Aydüz, "Kur'an bugün gariptir. Bu asırdaki Müslümanların durumu, kâfirlerin istediği gibi: Kur'an lafız olarak okunsun, evlerde aksesuar olarak bulunsun, ama:, şuurlaşma olmasın, sadece mezarlarda ve ölülerin arkasından okunsun, manası anlaşılmasın ve yaşanmasın, şeklinde davranılıyor. Hâlbuki Hazreti Muhammed(s.a.v) efendimiz ve Kur'an-ı Kerim'in yaşandığı devirlere dikkatle bakıldığında Asrı Saadet'in yaşandığını göreceksiniz." dedi.

Kur'an-ı Kerim'i anlayarak okumayla manasının anlaşılabileceğinin altını önemle çizen Aydüz, "Hz. Muhammed (SAV)'in hayatını iyi öğrenip, anlamalıyız ve hayatımıza iyi tatbik etmeliyiz." diye konuştu.

Konferansın ardından Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Davut Aydüz kitaplarını imzaladı. Antakya Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen konferansa Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu başta olmak üzere DİMDER üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

ehlidunya
Sun 7 April 2013, 11:11 am GMT +0200
Esselamu aleykum ;Yüce kitabımızın muhtevasını bilerek okursak kitabımızı daha iyi anlayacağız ona olan alakamız sevgimiz daha da artacaktır.ALLAH kitabımızın yolundan ayırmasın onunla amel etmeyi nasip eylesin allah razı olsun