- Kuranı Kerimden Öğütler 5

Adsense kodları


Kuranı Kerimden Öğütler 5

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Mon 17 May 2010, 01:02 am GMT +0200
KUR'AN-I KERİM'DEN ÖĞÜTLER - 5

Aziz Mü'minler!

İslam Dininin hükümlerini, usul ve kaidelerini ihtiva eden ve insanları doğru yola hidayet eyleyen Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim, bizlere sayısız nimetler ihsan eden Rabbimize ibadet etmemizi emrederek şöyle buyurur:

"Ey iman eden kullarım, şüphesiz benim arzım geniştir. O halde yalnız bana kulluk edin. Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. İman edip salih ameller işleyenleri, elbette onları, içinde ebedi kalmak üzere altlarından ırmaklar akan cennet köşklerine yerleştireceğiz. Böyle iyi işler yapanların mükafatı ne güzeldir. Onlar, sabreden kimselerdir ve yalnız Rablerine güvenip dayanmaktadırlar.

Nice canlı var ki, rızkını yanında taşımıyor. Onlara da size de rızık veren Allah'tır. O, her şeyi işitir ve bilir. Andolsun ki onlara; Gökleri ve yeri yaratan, güneşi ve ayı buyruğu altında tutan kimdir? Diye sorsan, mutlaka Allah derler. O halde nasıl haktan çevrilip döndürülüyorlar. Allah rızkı kullarından dilediğine bol bol verir, dilediğine de kısar. Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla bilendir. Andolsun ki onlara; Gökten su indirip onunla ölümünün ardından yer yüzünü canlandıran kimdir? Diye sorsan, mutlaka, Allah derler. De ki: Öyleyse hamd da Allah'a mahsustur. Fakat onların çoğu söyledikleri üzerinde düşünmezler.

Bu dünya hayatı sadece bir eğlenceden, bir oyundan ibarettir. Ahiret yurduna, oradaki hayata gelince, işte asıl yaşama odur. Keşke bilmiş olsalardı. Gemiye bindikleri zaman, dini yalnız O'na has kılarak ihlasla Allah'a yalvarırlar. Fakat onları salimen karaya çıkarınca, bir bakarsın ki, Allah'a ortak koşmaktadırlar. Kendilerine verdiklerimize karşı nankörlük etsinler ve sefa sürsünler bakalım... Ama yakında bilecekler.

Çevrelerinde insanlar kapılıp götürülürken, bizim güven içinde kudsi bir yer yaptığımızı görmediler mi? Hala batıla inanıp Allah'ın nimetine nankörlük mü ediyorlar? Allah'a karşı yalan uyduran yahut kendisine hak gelmişken onu yalan sayandan daha zalim kimdir? Cehennemde Kafirlere yer mi yok. Ama bizim uğrumuzda cihad edenleri elbette kendi yollarımıza eriştireceğiz. Hiç şüphe yok ki, Allah iyi davrananlarla beraberdir." (Ankebut: 56-69)

ceren
Mon 15 January 2018, 04:37 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Rabbim bizleri kur anı kerimi okuyan,anlayan ve hayatına rehber edinip hakkıyla kulluk eden kullardan eylesin inşallah...

Sevgi.
Tue 16 January 2018, 12:08 am GMT +0200
Aleyküm Selâm Ve Rahmetüllahi Ve Berakâtühu 🌸
Allah Celle Celalühu biz kullarına Kur'an-ı Kerim'i Rahmet olarak gönderdi. inşaAllah bizlerde herdaim Kur'an-ı Kerim'i kendine rehber edinenlerden oluruz.... Aminn ecmain

ceren
Fri 2 March 2018, 04:52 pm GMT +0200
Aleykumselam.rabbim bizleri kur ani kerimi okuyan onun rehberliğinde yaşayan ve kurtuluşa erisip ahiretin güzelliğine kavusan kullardan olalim inşAllah. ...

merthan34
Mon 19 March 2018, 07:37 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; İnşşallah her amelimizi kuran eksenli yapar oma göre yaşar onun ipine sımsıkı sarılır Allahın rızasına mazhar olup kurtuluşa erenlerden oluruz.

Allah razı olsun