- Kur'an'dan etkilenen ateist aile Müslüman oldu

Adsense kodları


Kur'an'dan etkilenen ateist aile Müslüman oldu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Thu 11 July 2013, 08:22 am GMT +0200
Kur'an'dan etkilenen ateist aile Müslüman oldu



Muğla'nın Marmaris ilçesine tatile gelen Norveçli ateist bir aile, camide dinledikleri Kur'ân'dan etkilenerek Müslüman oldu. Aile fertleri, Kur'ân'ı gözyaşları içinde dinlediklerini ifade etti.

Fredrikstad şehrinde yaşayan Linda Wastrup Nyman (34) ile Frode Sigvartsen (31) çifti, çocukları Tuva (9), Mathies (9) ve Frida (6) ile tatil için Marmaris'e geldi. Şehir turu attıkları sırada Merkez Camisi'nin avlusuna giren aile, okunan Kur'ân'dan etkilenerek caminin içine de girdi. 20 dakika boyunca müezzin Hamdullah Durdu'yu gözyaşları içinde dinleyen aile, ardından kendilerine İslamiyet'i anlatmasını istediler.

Müslüman olmaya o anda karar verdiğini söyleyen Linda Wastrup Nyman, "O kadar güzel okuyordu ki kendimizi caminin içinde bulduk. Ailece oturarak 20 dakika boyunca sadece dinledik ve gözlerimizden yaşlar akmaya başladı. Dinledikçe üzerimden bir ağırlığın kalktığını hissettim. Adeta hafifledim ve huzur buldum. Kendimi gerçekten çok özgür hissettim. İslâmiyet'i seçtiğim için çok mutluyum." dedi.

Ailenin camide ağlayarak kendisine İslâmiyet'i öğrenmek istediğini söylediğini aktaran müezzin Durdu ise, "Kur'ân okuduğum esnada ailenin dinlediğine şahit olduk. Gözyaşları içindeydi, ellerini açıp dua ettiğini gördüm. Belki de neye dua ettiğini bilmiyordu. Eşiyle sarılıp ağladıklarına şahit oldum. Sonra bize gelerek ateist olduklarını ifade ettiler. Okunan Kur'ân-ı Kerîm'den etkilenerek İslâm dinini tercih ettiklerini söylediler." şeklinde konuştu.

Norveçli ailenin talebi üzerine Muğla İl Müftülüğü'ne gittiklerini anlatan Marmaris İlçe Müftü Yardımcısı Hüseyin Küçük ise, "Marmaris'te tatil yapan aile, Merkez Camisi'ni ziyaret ettiği esnada Kur'ân sedasından etkilenerek İslâm dinini kabul etmeyi ve Müslüman olmayı istediklerini ifade ettiler. Müftülüğümüze gelerek İslâm dinini seçtiklerini söyleyerek, şehadet kelimesini getirmek suretiyle Müslümanlığı kabul ettiler." dedi.

İhtida merasiminin ardından Linda Wastrup Nyman "Ayşe", Frode Andre Sigvartsen "Ali", Mathies "Ayhan", Tuva '"Esma", Frida ise "Elif" isimlerini aldı. Norveçli aileye, Müftü Yardımcısı Küçük tarafından mushaf hediye edildi.

Cihan

sümeyra
Thu 11 July 2013, 11:32 am GMT +0200


    Rabbim kalpleri evirip çeviriyor..İnşaallah bu güzel dini  hakkıyla yaşayanlardan olsunlar..

ehlidunya
Thu 11 July 2013, 12:57 pm GMT +0200
Yarab senin meleklerin şahit olsun bu haberi gözyşları içinde okudum hatta hüngür hüngür ağladım yarab bu aileyi istikamet dairesi dışına çıkarma islamla amel eden Ali agbi ve Ayşe abla olarak dini islamı mübine hizmet eden bir
islam ailesi olarak hizmet etmeyi nasip eyle

allah razı olsun