- Kuran Nuru ve Akıl Gözü

Adsense kodları


Kuran Nuru ve Akıl Gözü

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Sat 24 July 2010, 04:54 pm GMT +0200
KUR'AN NURU ve AKIL GÖZÜ

Yazar: Mehmed Kırkıncı


GÖZ görme âleti, akıl ise anlama âletidir. Gözün, güneşe muhtaç olması gibi, akıl da hakikatları görmekte Kur'ân'a muhtaçtır. Bir kimse, benim gözüm var, o halde güneşe ne ihtiyacım olacak? dese ve karanlıkta görmeye çabalasa gözünü bir çiviye çarpıp kör edebilir. Aynen bunun gibi, Kur'ân nurundan gaflet ederek hakikat arayan akıl da kendini yaralayabilir ve öldürebilir. İlkokula giden bir talebe, ilim öğrenebilmek için, hocanın A dediğine A, B dediğine ise B demeye mecburdur. Bir talebe, ben hocanın her dediğini kabul ettikten sonra bendeki aklın ne hükmü kalıyor? Gibi bâtıl bir fikirle aklını anlama âleti olmaktan çıkarıp itiraz âleti haline soksa, bu talebe okuldan diploma yerine belge alacak ve cehaletten kurtulamayacaktır. Bu âleme nereden geldiğimiz, bu dünyadaki vazifemizin ne olduğu ve bu dünyadan sonra nereye gideceğimiz gibi hususlarda, bütün akıllar mezkûr ilkokul talebesinin aklı gibidir. Bu mes'eleler, mücerred akılla tartılmayacak kadar azîm ve insan hayâlinin avlayamayacağı kadar geniştir. İstisnasız olarak bütün insanlar bu âleme iradeleri haricinde geldiklerinden ve bu âlemden gidişleri de yine kendi ihtiyârları dışında cereyan ettiğinden, hiçbir kimse yukarıda bahsedilen mes'eleleri, Kur'ân hakikatlarına göz kapayarak kendi aklına göre izah edemez.

burcu113
Wed 27 May 2015, 02:57 pm GMT +0200
Herkes aklını anlama yönünde gözünü ise görme yönünde kulanmalı.Ama burada akıl yönüne daha çok durmuştur.

sultan aktay
Thu 28 May 2015, 04:08 pm GMT +0200
allah paylaşım için razı olsun paylaşım için teşkekkürler

Alican 7-B
Wed 27 January 2016, 09:40 am GMT +0200
Selamun Aleyküm. Çok güzel bir örnekleme olmuş. Evet göz görmeye yarayan alettir ama güneşsız hiç bir yeri göremez. Akıl ise anlama aletidir ama dinsiz Kur'an'sız hiç bir şeyi algılayamaz ve kendi kendini öldürür. Allah c.c razı olsun paylaşım için.

Yağmur Gümüş 8-B
Wed 27 January 2016, 11:27 am GMT +0200
Bismillah...
Bir gözün güneşe ihtiyacı olduğu gibi, bir akıl da doğru yolu tam kavrayabilmekte de Kur`an-a ihtiyaç duyar. Rabbim bizi doğru yoldan ayırmasın.
Allah cc. razı olsun.

Bilal2009
Wed 4 May 2016, 10:45 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Kur'an aklımız için bir güneştir bir nurdur. Rabbim bizleri Kur'an yolundan ayırmasın . Rabbim paylaşım için razı olsun .

Sevgi.
Thu 5 May 2016, 05:17 am GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Mevlam aklımızı herdaim hayırlı yönde kullanabilmeyi nasip etsin inşaAllah. Amin
 Paylaşım için Allah ( c.c ) Razı olsun.