- Kuran ın İptal Ettiğini Söyledikleri Hadis

Adsense kodları


Kuran ın İptal Ettiğini Söyledikleri Hadis

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
meryem
Sun 24 October 2010, 06:21 pm GMT +0200
16-Kur'an ın İptal Ettiğini  Söyledikleri  Hadis

Iddia: iz,adamın birinin oğullanna:"Ben ölün­ce benim cesedimi yakın ve külünü denize savurun. Ola ki Allaha kendimi unuttururumda kurtulurum)" dediğini,onların da babalarının deçliğini yaptıklan-nı.Allahın da onu(n cesedini) biraraya getirdiğini ve sonra: "Seni bu işi yapmağa zorlayan nedir? (veya bu manada birşey) dediğini ve o adamın da:"(Beni bu işe zorlayan) senin korkundur,Yâ Rab..!" dediğini ve Alla­nın da onu bağışladığını rivayet ettiniz [500]

Halbuki bu adam kâfirdir.Allah da kafiri bağışla-maz.Nitekim Kur'an da böyle söylemektedir.

Cevap:Biz deriz ki:"(ola ki) Allahı şaşırtırım (=udıHu'llâhe) sözünün manası, "(Ola ki) Allaha kendi­mi unuttururum."demektir.Nitekim sen,"şunu şunu unuttum" veya "şunu unutturdum" (=daleltu keza ve keza, adleltuhu)" dersin.

Cenab-ı Hakkın"(Musa) dedi ki:Onların İlmi Rabbimin katında bir kitaptadır.Rabbim hata et­mez (şaşırmaz) ve unutmaz." (2O.Tâ-Hâ:52) ayeti de böyledir .Yani Rabbim hiçbir şeyi kaçırmaz demektir.

Bu klmse,Allaha iman etmiş.O'nun varlığını ka­bul eden,O'ndan korkan bir adamdır .Ancak Allanın sıfatlarından birini bilmemektedir.Adam,cesedi yakı­lıp rüzgarda savrulunca.Allahtan kurtulabileceğini zannetmiştir .Allah da kendisinin tevbîhini (azarlama­sını) bildiği ve azabından korktuğu için, o adamın.ken-disinin sıfatlarından birini bilmemesini aivetmiştir.

Allanın sıfatlan hakkında bazı müslümanlar da hatâ'ya düşebilir.ancak bu gibilerin Cehennemlik ol­duklarına hükmedilemez.Sadece onların hükmü.on-ları ve niyetlerini en iyi bilene (Allaha) bırakılır. [501]

 
17-Kur'ân ın İptal Ettiğini Söyledikleri  Hadis

İddia:Rasûlullahm,"Kİmtİntikam alır korku-suyla.yılanlan öldürmeyi terkederse,şüphesiz küf­re girmiş olur. [502]dediğini rivayet ettiniz Halbuki Allah (C.C):"Eğer siz,yasak edildiğiniz günahların büyüklerinden sakınırsanız,sizin diğer kabahatla-rınızı örteriz."(4.en-Nisâ:31) buyurmaktadır.

Eğer bu bir günah ise ,küçük günahlardandır.O halde siz,"Zina eden ve hırsızlık eden bir kimsenin La İlahe illallah derse mümin olduğunu ve Cennete gireceğini.[503] rivayet edip dururken.biz bu şahsı nasıl küfürle itham edebiliriz? Sonra da (bu rivayetini­ze rağmen) yılanları öldürmeyi terkettiğinden dolayı bir kimseyi tekfîr ediyorsunuz.Bunda çelişki ve tutar­sızlık vardır.

Cevap:Biz deriz kİ:Burada ne bir çelişki ne de tutarsızlık vardır.Burada,yılanı öldürmenin.kişiyi küfre götürecek büyük günahlardan olduğu hususu kasdedümemiştir.Büyük günah.intikam alır korku­suyla yılanı (öldürmeyi) terketmektir.Bu ise Cahiliyye inançlarından idi. Cahiliyye araplan derlerdi ki;Bir yı­lan öldürüldüğünde,cinler o yılanın intikamını almak isterlermiş.Bazan katili Öldürür,bazan aklî dengesini bozar,bazan da katilin çocuğunu öldürürlermiş...

İşte Rasûlullah, (bu hadisiyle) onlara bunun asılsız olduğunu bildirmiş ve kim buna inanırsa küfretmiş olur.demiştir.Bu sözüyle bizim de anlattığı­mız üzre onun batıl fesılsız) olduğuna inanmayı kas-detmiştir.

Küfür bize göre iki kısımdır.

Birisi,dinin asıllarından (esaslarından) birinin meselâ Allah'ı {C.C),peygamberlerini, kitaplarını veya yeniden dirilişi inkar etmek gibi.İşte bu esaslardır ki, bunlardan herhangi birini inkar eden bir kimse.İslam cemaatından çıkmış olur.Ölürse.müslüman akraba­ları ona mirasçı olamaz.cenaze namazı da kılınmaz.

Diğeri iscdinin fürûundan bir fer'i {dinin aslın­dan olmayan birşeyi) tevil yoluyla inkar etmek,Kade-ri.mestlere meshetmeyi,( bir defada yapılan} üç talâ kın vukuunu ve buna benzer şeyleri inkâr etmektir.Bu inkar ile İslamdan çıkılmış olmaz,bunlardan birini in­kar edene de kâfir denmez.Tıpkı münafığa,iman etti denilip de mü'min denilmediği gibi. [504]

 
18-Aklın Müşahâdenîn Kur'ân Ve Hadisin Yalanladığını Söyledikleri Hadis

İddia: RasûlullarTm (S.A.V)"Benim bu minbe­ri m, Cennet kapılarından bir kapı üzerindedir[505]ve "Benim kabrim ile minberim arası,Cennet bahçe­lerinden bir bahçedir. [506] buyurduğunu rivayet ediyorsunuz...

Halbuki Allah, "Sidretu'l-müntehâ'mn yaninda..Me'vâ Cenneti onun yanındadır."( 53.en~Necm: 14-15) ve .."..eni göklerle yer kadar olan Cennete (koşun).O Cennet müttakiler İçin hazırlanmış-tır.(3.Âl-i İmrân: 133) buyurmaktadır.

Yine pekçok hadiste de Cennetin yedinci kat gökte olduğunu rivayet ettiniz. [507]Bu ise çelişki ve tutarsızlıktır. CEVAB:Biz deriz ki,burada ne bir tutarsızlık ne de bir çelişki vardır.Çünkü Rasûlullah,"Kabrim ile minberim arası Cennet bahçelerinden bir bahçedir" sözü ile.buramn bizzat Cennet olduğunu kasdetme-miştir.O ancak burada kılınacak namazın ve zikrin in­sanı Cennete götüreceğini, onun Cennetten bir parça olduğunu.minberinin Cennet kapılarından bir kapı üzerinde olduğunu kasdetmiştir. (Hadisteki kapı, ya-ni)"et-tur'a,kanal ağzına denir.Yani:Benim minberim sadece Cennete açılan bir kapıdır, demek olur.

EBÛ MUHAMMED:Bize Ebul-Hattâb tahdis etü (ve) dedijBize Bişr b.el-Mufaddal haber verdi (ve) de-di:Bize Gurfa'nın mevlâsı Amr b. Abdillah,Eyyûb b. Hâlid el-Ensârî'den haber verdi. (Eyyûb) dedi ki:Ensâ-rdan Câbir b. Abdillah (RA) dedi ki:Rasûlullah çıka-geldi ve "Cennet bahçelerinde yayılınız" dedi.Cen­net bahçeleri nerede Yâ Rasûlullah ?" dediler."Zikr meclisleridir, "buyurdu.

Bu o'nun başka bir hadisindeki: Hastalan ziya­ret eden Cennet yollan üzerindedir." sözü[508]gibi­dir. (Hadisteki)el-Mahârif "yollar" demektir, tekili "Mahrefe" dir.

Ömer b. el-Hattâb'm (RA) "Sizi develerin yolu gi­bi (=misli mahrafeti'n-naam) bir yol üzerinde bırakıyo­rum, "sözü de böyledir.Mahrafe,yol demektir.

Rasûlullah sadece,hasta ziyaretinin Cennete girmeğe vesile olacağını ve sanki Cennete giden bir yol olduğunu kastetmiştir.Zikir meclisleri de böyle-dir.Cennet bahçelerine girmeğe vesiledir,(yani) o bah­çelerdendir.

Ammâr b. Yâsir'in ( -37) [509]"Cennet bârikaların altındadır." sözü-kılıca mecazen bârika (=şimşekli bulut )denir-ve "Cennet kılıçların gölgesi altındadır. [510] sözü de böyledir...Burada Cihadm-sankİ Cennet onun altında imişçesine -Cennete vesile olaca­ğı kasdolunmaktadır. Bazıları Rasûlullahın kabri ile minberinin arası.Cennet bahçelerinden bir bahçenin hizasındadır ve minberi de Cennet kapılarından bir kapı üzerindedir, diyebilirler ve bu suretle.kabri de minberi de Cennetten addedebilirlerse de, birinci gö­rüş ,benim nazarımda daha güzeldir-Allah en iyi bilen­dir[511]



[500] BUH: 60 / 54.

[501] İbn Kuteybe, Te’vilu Muhtelifi’l Hadisi Müdâfaası, Kayıhan Yayınları: 211-212.

[502] HAN : 1 / 230 .krş: BUH: 59 / 15.

[503] Krş: 3/ 49.HAN: 3 / 135,174.

[504] İbn Kuteybe, Te’vilu Muhtelifi’l Hadisi Müdâfaası, Kayıhan Yayınları: 212-214.

[505] Lisân:  9/ 381,Bkz:HAN: 2 / 360,450;3/ 389; 4/ 41

[506] HAN:3 / 389; 4/ 41.BUH: 20/5.

[507] Krş:BUH: 8/ l.HAN: 1 / 422.

[508] HAN: 1/81,91.

[509] Sahabî.İslâm uğruna işkencelere uğrayanlardan­dır. An ne s i Sumeyye İslâmın ilk şehididir. (Bkz.:Tehzîbu't-Tehzîb: 7/ 408 )(M)

[510] BUH: 56/ 22.112.

[511] İbn Kuteybe, Te’vilu Muhtelifi’l Hadisi Müdâfaası, Kayıhan Yayınları: 214-215.