- Kredi kartı ile yapılan taksitli alışverişlerde fazlalık alınması caiz midir?

Adsense kodları


Kredi kartı ile yapılan taksitli alışverişlerde fazlalık alınması caiz midir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Rüveyha
Mon 23 February 2015, 11:40 pm GMT +0200
Kredi kartı ile yapılan taksitli alışverişlerde bir miktar fazlalık alınması caiz midir?


   Bir malı peşin olarak satmak caiz olduğu gibi, vadeli ya da taksitle satmak da caizdir. Peşin veya çeşitli vadelere göre taksitlendirilerek satışa sunulan bir malın, değişik alternatifleri gözden geçirdikten sonra bunların birini tercih edip, akdi onun üzerine kurmak suretiyle vadeli veya taksitli mal satmakta dinen bir sakınca yoktur. Burada önemli olan, akitte, malın karşılığı olan ücretin (semenin) kesin olarak önceden belirlenip akdin bu ücret üzerine kurulmasıdır (Serahsi, el-Mebsut, XIII, 8).

   

   Şüphesiz bu satış, para ile yapılabileceği gibi kredi kartı ile de yapılabilir. Alışverişin kredi kartı ile yapıldığı durumlarda, her ne kadar bir miktar fazlalık alınsa da, fazladan alınan bu para, faiz değil vade farkıdır. Söz konusu fazlalık gerçekte alışverişe (semene=fiyata) dahil olup yapılan işlem de dinen caizdir.


saniye
Sat 11 July 2015, 02:45 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Kredi kartı ile yapılan alışverişte alınan fazlalığın vadeli satıştan kaynaklandığını ve caiz olduğunu öğrendik sayenizde. Rabbim razi olsun. Alışın da satisin da helalini nasib etsin. 

ceren
Tue 4 October 2016, 04:57 pm GMT +0200
Aleykumselam.Bir malin satisi pesinde olsa taksitlide olsa helal para ve helal alisverisdir Bu yuzden kredi karti ilede yapilan alisveris dinen uygundur.Rabbim razi olsun paylasimdan...

melda 6D
Tue 4 October 2016, 05:00 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Bu işlemlerde alınan  para caizdir.