- Kozmonotun fendi astronotu yendi

Adsense kodları


Kozmonotun fendi astronotu yendi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Mon 20 February 2012, 08:16 pm GMT +0200
Kozmonotun fendi astronotu yendi

ABD, uzaya ilk astronotunu gönderişinin 50. yılında çok üzgün. Çünkü Soğuk Savaş'tan bu yana uzayı turlayan mekiklerini emekliye ayıran ABD, yeni uçuşlar için artık Rusya'ya muhtaç



RUSYA ÇIKMIŞ, ABD TUR ATMIŞTI

ABD, Pazartesi günü ilk Amerikalının yörüngeye çıkışının 50. yıldönümünü kutlayacak. Amerikalı astronot John Glenn, 20 Şubat 1962'de saat 09.47'de Cape Canaveral'dan fırlatılan Atlas füzesiyle uzaya çıkmış ve Dünya'nın yörüngesinde 5 saatten az sürede 3 tur atmıştı. Bundan yaklaşık bir yıl önce Sovyet kozmonotu Yuri Gagarin uzaya çıkan ilk insan unvanını almıştı.

TEKNOLOJİLERİ DAHA ÜSTÜNDÜ

90 yaşındaki John Glenn, Cape Canaveral'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, o dönemde Sovyetlerin Amerikalılar'dan daha üstün teknolojiye sahip olduklarını belirterek, "O sıralar komünizmin dünyada oynayabileceği rol üzerinde çok tartışma yapıldı. Bu çerçevede, ABD'nin Mercury programı da Soğuk Savaş rekabetinin bir parçası oldu" dedi.

AMERİKA ŞİMDİ SOYUZLU

1962 yılında yörüngeye seyahat eden ikinci astronot Scott Carpenter da uçuşların Başkan Kennedy'nin Rusları geçme emrini yerine getirmede rol üstlendiğini ifade etti. İki eski astronot, uzay mekiklerinin emekliye ayrılmasıyla astronotların Uluslararası Uzay İstasyonu'na gitmek için Rus Soyuz füzelerine mahkum olmalarının kendilerini çok üzdüğünü itiraf etti.

yenişafak