- Körlere yeni umut

Adsense kodları


Körlere yeni umut

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mumine
Thu 4 November 2010, 05:12 pm GMT +0200
Gözün retina tabakasının arkasına yerleştirilen çip sayesinde kalıtsal retina hastalığı nedeniyle görme yetisini kaybeden hastalar "ışığa kavuştu"

BERLİN (A.A) - Alman doktorlar, "retinitis pigmentosa" (halk arasında tavuk karası olarak biliniyor) nedeniyle görme yetisini kaybeden 3 hastaya deney aşamasındaki bu cihazı nakletti.

Retinaya nakledilen cihazı gözlüğe bağlı küçük bir kameraya da bağlayan doktorlar, böylece cihazın gözün beyne görüntü gönderme becerisini kullanmasını sağladı.

"Yapay retina" sayesinde hastalardan ikisi nesneleri ve şekilleri fark edebilirken, biri yardım almadan yürüyebildi, saati, harfleri ve grinin 7 farklı tonunu görebildi.

"Royal Society" dergisinde yayımlanan araştırmada, diğerleri gibi dış kamera gerektirmeyen bu cihazın geliştirilmesi, protez retina alanında büyük başarı olarak değerlendirildi. Yeni teknolojinin bu kalıtsal hastalık nedeniyle göremeyen 200 bin kişiye umut ışığı olabileceği vurgulandı.

Eslemnur
Fri 5 November 2010, 02:46 am GMT +0200
Rabbimin en buyuk ımtıhanlarından biri olsa gerek gorememek, ama derdı veren dermanıda verıyor, inşallah göremeyen kardeşlerimiz bu umut sayesınde görebilir ve Kainat kitabını temaşa ederek Rabbimizi tanıya bilirler.. (Sanırım onlar bizlerden daha suurlu olur)

ceren
Wed 10 August 2016, 06:33 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim görme engelli kardeşlerimiz için hayırla sonuçlanmasını ve bu sayede görmelerini nasip etsin inşallah.Rabbim razı olsun bu hizmeti gerçekleştirenlerden....

Rüveyha
Wed 10 August 2016, 09:58 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam...Mevlam kimseye devasız hastalık vermesin İnşaAllah
.Rabbim sıhhat nasip eylesin İnşaAllah

Thu 11 August 2016, 12:22 pm GMT +0200
Selemün Aleyküm...
Rabbim her kuluna şifalar versin. Her kuluna bol bol güzel umutla ve şifalar nasip etsin inşAllah...

yagmur_7-c
Thu 11 August 2016, 01:42 pm GMT +0200
Esselamu aleykum
Aslında bizler önemli bi mesaj.veriyor....Organlarimizin ne kadar değerli ve günlükleri görmenin,hissetmenin hazzini Allah tarafından bizlere bir lütuf olarak gönderildiğini belirtiyor....Rabbim verdiği nimetlere kör kalanlardan etmesin inşallah.....

Fatma6969
Sun 30 September 2018, 10:31 pm GMT +0200
Rabbim tüm engelli kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Her girdiğim sınıfta Allah’ın bizi ne kadar fazla nimetlerle dolanttığını anlatırken hep görme engelli olan insanları örnek veririm. Öğrencilerime  gözlerini kapatıp iki adım sağa sonra üç adım öne gidin diye talimatlar veririm ve anında sınıf birbirine girer. Çocuklar hep olan bir şeyin olmadığı andaki etkisini bu şekilde anlayabilir ve Allah’a karşı şükretme alışkanlığı bu şekilde kazandırılabilir. He bide Yanınızda hiç gözleri görmemiş bir insan var ve ona kainatı nasıl anlatırsınız, denizi ve gökyüzünü onların maviliğini bulutların muazzam şekillerini nasıl tarif edersiniz derim. Çocuklar önce tıkanır kalır cevap veremezler ve sonunda her azanın ne kadar kıymetli olduğunu anlarlar. Rabbim iman ve sağlık versin gerisi zaten gelir.

Sevgi.
Sun 30 September 2018, 11:25 pm GMT +0200
Aleyküm Selâm. Rabbim tüm hastalarımıza acil şifalar versin inşaAllah