- Kızım saatlerini ayna karşısında geçiriyor

Adsense kodları


Kızım saatlerini ayna karşısında geçiriyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Wed 21 December 2011, 07:06 pm GMT +0200
Kızım saatlerini ayna karşısında geçiriyor

Ocak 2008 28.SAYI

15 yaş ergenlik dönemi. Yani fiziksel ve hormonal değişimlerin hızla geliştiği; muhakeme ve aklın normal seyrinde devam ettiği dönem. Bu dönemde duygular sürekli iniş çıkışlar gösterir ve çok yoğun yaşanır.
Ergenler tüm bu yoğunluk ve hareketlilik içinde, yeterince tecrübe edinecek kadar bir ömür yaşamadıkları için doğal olarak sık sık yanlış davranışlarda bulunabilirler. Fiziksel değişimin hızlılığı, beğenilme arzusundan dolayı sürekli dış görünüşleriyle ilgilenirler.
Saatlerce ayna karşısında bedenlerinin görünümüyle uğraşıp, dış görünüşleri için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Bulunduğu grubun değer yargılarını artık ailesinin değerlerinden daha fazla önemser haldedirler. Grup hangi kıyafetleri benimserse ergen de onlara uymak ister. Çünkü bilir ki, ancak bu şekilde grupta var olabilir.

Ne yapmalısınız?

• Genç olduğunu unutmadan ona şefkat ve merhametle davranın. Zira o daha dün sizin bebeğinizdi, hızlı değişim zaten onun dünyasında sürekli duygusal dalgalanmalara sebep olduğundan bir de sizinle dalgalı ve çatışmalı ilişki yaşamasın.
• Unutmayın ki, sizler de gençlik dönemlerinde hata yaptınız. Hayatı tanımasını sağlayan küçük hataları sizi çok fazla korkutmasın.
• En önemlisi de ergenlik öncesi dönemde çocuğa ahlaki değerler ve inançlar öğretilmeli ki ergenlik rüzgarıyla savrulmalar yaşamasın. Bunun için çocuklarınıza önce Allah sevgisini aşılayın. Allah sevgisi olan bir çocuk Rabbimiz’in izin vermediği davranışlardan sakınır, yani Allah’tan korkar.
• Eleştirmeden anlamaya çalışın.
• Bu dönemde bazen size çirkin ve kaba davranabilir. Öfkeli anlarında fazla üstüne gitmeyin ki daha da kabalaşıp, sonradan telafi edemeyeceği kendini suçlayıcı davranışlara girişmesin.

Yasemin UÇAL ABDULLAH