- Kız Çocukları Okulsuz Kalmasın

Adsense kodları


Kız Çocukları Okulsuz Kalmasın

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
beyzanur
Fri 27 November 2009, 06:17 pm GMT +0200
KIZ ÇOCUKLARI OKULSUZ KALMASIN

Milli birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesinin, sahip olduğumuz dinî ve kültürel değerlerimizin genç nesillere aktarılmasıyla güç kazanacağının bilincinde olan Diyanet İşleri Başkanlığı, cinsiyet ayrımı yapılmaksızın tüm çocuklarımızın eğitimli bireyler olarak yetişmelerini arzulamakta ve bu hususta üzerine düşen çalışmaları yapmaktadır.

Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığı ile UNICEF işbirliğinde yürütülen “Haydi Kızlar Okula” kampanyasına destek vermek, kız çocuklarının okullaşmasına katkı sağlamak ve kamuoyunu bu konuda bilinçlendirmek amacıyla  kendi bünyesinde “Kız Çocukları Okulsuz Kalmasın” kampanyası başlatmıştır.

İl/ilçe müftülüklerimiz kendi personelinin katkılarını da alarak 2006-2007 eğitim-öğretim yılında ailelerinin ekonomik durumu iyi olmayan 2049 kız öğrencinin temel eğitim giderlerini karşılamışlardır.

Başkanlığımızın değer verdiği ve her kesimden takdir toplayıp toplumun konuyla ilgili bilinç düzeyini yükselten bu önemli çalışmaya 2007-2008 eğitim-öğretim yılında da devam edilmiş ve 2309 kız öğrencinin temel eğitim giderleri karşılamışlardır.