- Kıyamet alametleri nelerdir?

Adsense kodları


Kıyamet alametleri nelerdir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
MEHMET/8/A/ENES
Mon 9 February 2015, 05:17 pm GMT +0200
Kıyamet alametleri nelerdir?

  Kıyametin ne zaman kopacağı bilinmemekle birlikte Hz. Peygamber (s.a.s.), onun meydana gelme zamanına işaret eden bazı önemli olay ve belirtiler hakkında açıklamalarda bulunmuştur. Bu işaretler büyük ve küçük olmak üzere iki kategoride gösterilmiştir. Kıyametin küçük alametleri olarak, din ve inanç hakkında bilgisizliğin yaygınlaşması, içkinin çokça içilmesi, fitne, öldürme ve kargaşanın çoğalması, maddi refahla birlikte kanaatsizlik ve nankörlüğün artması, Allah rızası yerine çıkar ve menfaatlerin ön plana çıkması gibi olayları saymak mümkündür.

  Büyük alametler ise şu hadiste bildirilmiştir: “On alamet meydana gelmedikçe kıyamet kopmaz. Deccal’ın çıkışı, Hz. İsa’nın yeryüzüne inmesi, Ye’cuc ve Me’cucun çıkışı, Dabbetü’l Arz’ın çıkışı, güneşin batıdan doğması, doğuda, batıda ve Arap yarımadasında meydana gelmek üzere yerin batışı, duman ve insanları mahşer yerine sürecek olan ve Aden çukurundan çıkan bir ateşin zuhuru.” (Müslim, Fiten, 13) Bu hadiste geçen alametlerin bir kısmı aynı zamanda Kur’an’da da muhtelif ayetlerde yer almaktadır.


Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

Rabbim (c.c.)  bizlere vesile olan hocamıza rahmet eylesin.

sumeyye
Tue 10 February 2015, 01:19 am GMT +0200
s.a.. degerli kardesim Rabbim c.c hayirli hizmetlerimizi daim etsin insaallah..Kiyamet alametlerini bu güzel konuyla tekrar hatirlamis olduk..Hâlâ vaktimiz varken hayirli hizmetler yapmak nasip olsun insaallah.

Rüveyha
Tue 10 February 2015, 02:23 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.Kıyamet alametlerinin bir çoğu zuhur etmeye basladi.Etiyopyada ki aden çukuruna bakınca bu daha cok anlaşılıyor.Rabbim yardımcımız olsun İnşaAllah.Kiyametin ne zaman kopacağı önemli değil,Efendimizin dediği gibi bizim kıyamete ne hazırladığımız önemli İnşaAllah.Rabbim razı olsun kardeşim İnşaAllah.

yagmur_7-c
Sun 12 April 2015, 05:20 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
Kıyametin kopacağını bilmiyoruz ama inşalalh hazırlıklı karşılayacağız onu..Yaptığımız her şey,kıyamet günüde önümüze yığılacak..Önemli olan kıyamet gelmeden pişman olmayacağımız davranışları yapmamak,yapmış isek eğer tövbeyle tevekkül etmek..Rabbim ölümümüzü kolaylaştırsın inşAllah..

ykpcn
Sun 12 April 2015, 05:22 pm GMT +0200
Kıyametin küçük alametleri din ve inanç hakkında bilgisizliğin yaygınlaşması, içkinin çokça içilmesi, fitne, öldürme ve kargaşanın çoğalması, maddi refahla birlikte kanaatsizlik ve nankörlüğün artması vb. olaylardır.Ne acı ki bu zaman da böyle şeyler çoğaldı.Allah sonumuzu hayır eylesin.

MELİKE 7D
Sun 12 April 2015, 05:26 pm GMT +0200
kıyametin ne zaman kopucağı belli olmaz.

aysegul999
Sun 12 April 2015, 05:37 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullah, o nasıl dehşetli bir andır ki ayeti kerimelerde gebe anne çocuğunu düşürecek , anne çocuğunda. çocuk annesinden kaçacak diye anlatılıyor.

gulbaharaktay
Sun 12 April 2015, 06:21 pm GMT +0200
din ve inanç hakkında bilgisizliğin yaygınlaşması, içkinin çokça içilmesi, fitne, öldürme ve kargaşanın çoğalması, maddi refahla birlikte kanaatsizlik ve nankörlüğün artması, Allah rızası yerine çıkar ve menfaatlerin ön plana çıkması gibi olaylar artık o kadar çoğaldı ki bu bilgileri duyduğum da da aklıma gelen ilk şey kıyamet mi ? geliyor oldu .ama sonradan diğer olayların olmadığını aklıma getirdim.belki de o olaylar olacağında kıyamet kopacak ama bunu biz bilemeyiz.Yüce Rabbimiz bilir.

besiye7A
Sun 12 April 2015, 06:24 pm GMT +0200
Kıyameti ne zaman koyacağız belli olmaz.

melda 6D
Sun 12 April 2015, 06:26 pm GMT +0200
Ve aleyküm selam. Bildiğime kadar dıyamet cuma günü kopacakmış. Ve kıyametin belirtilerinden biri de  erkeklerin nesilleri tükenecek ve kadınlar onları paylaşamayacakmış. Biz de ahiretimizi düşünmeli ibadetlerimizi yerine getirmeliyiz.

mevlüdekalınsaz
Sun 12 April 2015, 06:36 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve raahmetullah; kıyamet alametlerinden birçoğu gerçekleşmekte..bunları gördüğümüz halde nasıl hala bu kadar gaflet içinde yaşayabiliyoruz,vaktimizi boşa heba edebiliyoruz.
Allahım bizleri şu gafletten uyandır ve kıyamet günü için azığını hayır hasenatla dolduranlardan eyle .amin