- Kilise ve sinangogda cuma namazı

Adsense kodları


Kilise ve sinangogda cuma namazı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sun 12 September 2010, 02:03 pm GMT +0200
Kilise ve sinangogda cuma namazı



ABD'li Müslümanlar bazı kilise ve sinagoglarda ibadet edip birlik konuşmaları yaptı


ABD'de başkent Washington civarında yaşayan Müslüman toplulukları, ülkedeki Kur'an-ı Kerim yakma tartışmalarına, Ramazan Bayramı dolayısıyla, bazı kilise ve sinagoglarda ibadet edip birlik konuşmaları yaparak yanıt verdi.

Florida eyaletindeki bir kilisede papazın 11 Eylülde Kur'an-ı Kerim'i yakacağını açıklamasıyla gerginlik yaşanan ABD'de, girişimden geri adım atılmasına rağmen tartışmalar son bulmazken, Washington civarındaki Müslümanlar, sergiledikleri örnek davranışla tüm tartışmaları geride bıraktı.
Ramazan Bayramı dolayısıyla, cami ve topluluk merkezlerinin yanı sıra kapılarını kendilerine açan kilise ve sinagoglarda bir araya gelen Müslümanlar, burada bayram duası edip cuma namazı kıldı.

Küçük çocuklardan yürümekte zorluk çeken yaşlılara, bayramı kutlamak isteyen birçok Müslümanın buluştuğu bu etkinliklerde, birlik ve hoşgörü mesajı verildi. Kilise ve sinagoglara giriş-çıkışlarda üç dinin sembollerinin yan yana gelmesi de dikkat çekti.

"BU BİRBİRİMİZE HOŞGÖRÜNÜN GÖSTERGESİ"

Kızıyla birlikte "Mclean Trinity United Methodist Kilisesi"ndeki bayram duasına gelen McLean İslam Merkezi Direktörü Zafar Farooqi, Kur'an-ı Kerim'i yakmayı savunanların İslam'ın mesajını anlamayan kişiler olduğunu söyledi.
Bayram duası için bir kilisede bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Farooqi şunları kaydetti:

"Buradaki etkinlik, tüm din ve inanışlara sahip kişiler olarak bir araya gelebileceğimizi ve birbirimize hoşgörü gösterebileceğimizi gösteriyor. Kur'an'da 'Sizin dininiz size, benim dinim banadır' denir. Bizim inançlarımızı yaşamamızı kimse engelleyemez, biz de başkalarının inançlarına saygılı olmalıyız."
Bu etkinlik ve dinlerin birbirleriyle etkileşimi, Florida'daki kilisenin ve oradaki papazın yaptığını tam tersi. Çünkü buradaki kilise, Kur'an-ı Kerim'in birlik ve kardeşlik üzerine olan mesajını anlıyor."

All Dulles Area Muslim Society Merkezi üyelerinden Zuhair Shaath da kilisenin kapılarını kendilerine açmasıyla tüm Hristiyanların Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını savunmadığını gösterdiğini söyledi.
Dinlerin birbirini tanımasının önemine değinen Shaath, "Burada bayramı kutluyor olabilmemiz, farklı inançlar olarak bir araya gelebileceğimizi gösteriyor" yorumunda bulundu.

"BİZ DE AMERİKA'NIN PARÇASIYIZ"


Cuma namazını Reston NVHC Sinagogunda kıldıran imam Hassan İbrahim ise, bayram dolayısıyla çeşitli kilise ve sinagoglarda ibadette bulunduklarını, buradaki kuruluşlarla etkileşim içinde olmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Bu farklı dini gruplarla, İslam'ı ve onun barış mesajıyla, karşılıklı saygıyla yaşayabilmenin önemini ABD geneline anlatmak için birlikte çalışmayı umduklarını belirten İbrahim, Amerikan toplumuna seslenerek, "Biz de her ne kadar bu ülkenin en yeni kesimi olsak da biz de bu ülkenin bir parçasıyız. Bizim de Amerika'nın daha iyi bir ülke olması için fikirlerimiz, yeteneklerimiz ve kaynaklarımız var" ifadesini kullandı.

İbrahim, 11 Eylül saldırılarını anmak için de 12 Eylülde düzenlenecek "birlik yürüyüşüne" diğer dini gruplarla birlikte katılacaklarını ve saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edeceklerini kaydetti.

Star

ehlidunya
Thu 28 March 2013, 11:26 am GMT +0200
Esselamu aleykum ;İnşaallah daha da yaygınlaşır dünya barışı ve dinler arası diyalog adına hayırlı sonuçlar doğurur

allah razı olsun