- Kenzü’l-arş isminde me’sur bir dua var mıdır? Bu dua, ne için okunursa onu sağla

Adsense kodları


Kenzü’l-arş isminde me’sur bir dua var mıdır? Bu dua, ne için okunursa onu sağla

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
MEHMET/8/A/ENES
Wed 11 February 2015, 09:23 pm GMT +0200
Kenzü’l-arş isminde me’sur bir dua var mıdır? Bu dua, ne için okunursa onu sağlar mı?

  ‘Kenzü’l-arş’ ismiyle bazı kitaplarda yer verilen dua, birçok ayet ve hadisten devşirilmiş ve edebi bir metne dönüştürülürken “Cebrail’in kanadına yazılı isminin hatırı için” gibi sahih kaynaklarda karşılığı ve yeri olmayan ifadelerle süslenmiştir. Ayrıca “kim ömründe bir kere bu duayı okursa, Allah’u Teala onu, kıyamet gününde yüzü ayın on dördü gibi parlak haşreder. Hatta bütün insanlar onu, bir Peygamber veya melek sanırlar… Eğer onu hasta olan üzerinde taşırsa iyileşir. Kadın taşırsa kocası ona ikram eder. Cinden, insten ve şeytandan, sancı ve hastalıklardan emin olur. Kayıp ise ailesine sağ, salim kavuşur vb.” gerekçelerle okunan ve arzu edileni temin eden özel bir dua olarak nitelemek de doğru değildir. Zira sahih kaynaklarda böyle bir bilgi yer almamaktadır. Öte yandan dua, arzu edilene ulaşmanın aracı ise de, “kim ömründe bir kere bu duayı okursa istediğini elde eder” şeklinde özelleştirilen bir dua metni ve böyle bir anlayış İslami açıdan kabul edilebilir bir yaklaşım değildir. Bununla birlikte dua olarak okunmasında sakınca yoktur.

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

Rabbim (c.c.) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin.

[Muhammed]
Wed 11 February 2015, 09:31 pm GMT +0200
Ve aleykum selam...Rabbim(celle celaluhu) razı olsun paylaşımdan dolayı İnşaAllah...Rabbim dualarımızı eksik etmesin İnşaAllah...

sumeyye
Thu 26 February 2015, 01:22 am GMT +0200
s.a.. , dua olarak okunmasinda sakinca olmadigi bildiriliyor..Yalnizca faziletleri bölümündeki açiklamayi dogru bulmamislar..

ayşe
Thu 26 February 2015, 08:47 pm GMT +0200
Aleykum selam ve rahmetullahi ve bereaktuh ; bazı insanlar tanıyorum sadece bu tür dualar okuyup tefriciye çekerek bir şeylere ulaşmayı bekliyorlar. Aslında biz farzlarımızı tamamlasak Rabbim bize ikram edecektir.

Rüveyha
Fri 27 February 2015, 08:33 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.Amin ecmain İnşaAllah..Toplumumuz tarafından sık okunan dualardan biri..Tabi çok beklenti içinde olan kardeşlerimiz oluyor.İnşaAllah dua niyetiyle okuyalım, Mevlamız ikram ederse dua niyetiylede verir İnşaAllah..

mevlüdekalınsaz
Sat 28 February 2015, 01:37 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullahi; şerre karşı okunması gereken çok  güzel bir dua.Rabbim inşAllah bu duanın bereketinden bizleri mahrum etmeesin.Allah razı olsun kardeşim.

RAMAZAN 7/D
Sun 22 November 2015, 09:09 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam . ALLAH cc razi olsun bu konuda da vesilenizle bilgi sahibi olduk ve yanlişa duşmekten kurtulduk.

ikranur 7d
Sun 22 November 2015, 10:04 pm GMT +0200
yeni yeni bilgiler öğrendim sayenizde. Allah (c.c.) razı olsun.