- Katırın Derdi

Adsense kodları


Katırın Derdi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
saniyenur
Mon 1 August 2011, 11:27 am GMT +0200
Katırın Derdi


Katırın biri deveye, ''Ey güzel yoldaş! Yokuş olsun, iniş olsun, dar olsun, geniş olsun, her türlü yolda güzelce yürüyorsun. Düşüp yere kapaklanmıyorsun. Bense durmadan düşüyorum. Yolun kuru veya çamur olması farketmiyor. Her türlü yolda, iki de bir yüzükoyun yerdeyim. Sebebini söyle de, öğrenip tedbirini alayım'' diye şikâyette bulundu. Deve, ''Birincisi, benim gözlerim, seninkinden iyi görür. İkincisi, boyum uzun olduğu için, etrafa yüksekten bakarım. Böylece yolun durumunu tesbit ederim. Nerenin çukur, neresinin düz olduğunu gördüğüm için, ayağımı sağlam basarak yürürüm. Sana gelince, üç adım öteni göremediğin için, ikide bir düşmen normaldir'' dedi.
***
Bu hikâyede katırdan maksat, ahlâksız ve geçimsiz kötü kimsedir. Deveyle de güzel huylu, herkesle iyi geçinen, güzel ahlâk sahibi kimse anlatılmak istenmiştir.

mavi derinlik
Sat 1 October 2011, 11:52 pm GMT +0200
       Allah Razı Olsun kardeşim çok güzel ibretlik bir kıssa... Rabbimiz yolunu yönünü her zaman görüp şaşırmadan düşmeden devam edenlerden eylesin bizleri cümlemizi..

8/A
Wed 5 March 2014, 08:29 pm GMT +0200
Deve biraz kendini övmüş ama;
Yine de gayet haklı olarak cevap vermiş....

7/C
Wed 5 March 2014, 09:04 pm GMT +0200
SELAMÜN ALEYKÜM;
Böyle kısa ve öz hikayelerle bizleri eylendirdiğiniz için ALLAH razı olsun sizlerden...

yagmur_7-c
Wed 5 March 2014, 09:11 pm GMT +0200
Deve, ''Birincisi, benim gözlerim, seninkinden iyi görür. İkincisi, boyum uzun olduğu için, etrafa yüksekten bakarım. Böylece yolun durumunu tesbit ederim. Nerenin çukur, neresinin düz olduğunu gördüğüm için, ayağımı sağlam basarak yürürüm. Sana gelince, üç adım öteni göremediğin için, ikide bir düşmen normaldir'' dedi.
Birinci olarak deve Allah ın verdiğine şükrretmiş ama katır gerçekten Allah ın verdiğinden haberi bile yok.
İkinci olarak devenin biraz yaptığı bencillik  yani kendinden üstün görme ama kibir bir davranış yok.   ::)