- Kanser olduklarını bilmiyorlar

Adsense kodları


Kanser olduklarını bilmiyorlar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 21 June 2012, 11:19 am GMT +0200

Kanser olduklarını bilmiyorlar

40 yaşın üstünde ve ciddi kemik ağrılarınız varsa multipl miyelomdan şüphelenin. Türkiye'de halen 4 bin kişi multipl miyelom (kemik iliği kanseri) hastası. Bir o kadar hasta da hastalığının farkında değil. Prof. Dr. Ali Ünal, hastaların geç geldiğini söyleyerek, aile hekimlerine büyük görev düştüğünü kaydetti.

ÇAĞLAR AVCI AMSTERDAM

- Türkiye'de yaklaşık 4 bin kişi multipl miyelom (kemik iliği kanseri) hastası. Fakat uzmanlar tedavide geç teşhis yüzünden en az bu sayı kadar kişinin de hastalığının farkında olmadan yaşadığını ifade ediyor. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Ünal, hastanın birkaç yıl geç geldiğini anlatıyor. 40 yaş üstünün risk olduğunu belirten Ünal, kemik ağrıları özellikle sırt ve kaburga, halsizlik, sık enfeksiyona yakalananları uyarıyor. Ünal, hematoloji uzmanı sayısının az olduğunu, bu konuda dahiliye ve aile hekimleri uzmanlarına büyük görev düştüğünü söylüyor.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Avrupa Hematoloji Kongresi'nde 'multipl miyelom' hastalığı gündeme geldi. Özellikle bu alandaki yeni ilaçların yaşam süresini uzattığı ve hastalığı kontrol etmeye büyük yarar sağladığı açıklandı. Uzmanlar hastalığa geç tanı konulmasının büyük sıkıntı olduğunu ve bu konuda farkındalığın artırılmasına da dikkat çekti. Hastaların kendilerine geç geldiğini anlatan Prof. Dr. Ali Ünal, buna rağmen merkezlerine gelen hastalarda artış olduğunu kaydediyor. Eskiden bir yılda 20 hastanın geldiği Kayseri'deki merkeze şu an 100 hasta geliyor. Ünal, hastalığın yenilikçi yaklaşımlarla daha kontrol edilebilir hale geldiğini vurguluyor. Bunun için doktorların eğitiminin de önemine dikkat çeken Ünal'a göre, hekimleri kongrelere göndermemek hastaların zararına. Çünkü hekim oradan birçok yeniliği öğrenerek dönüyor.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Beksaç ise multipl miyelom gibi hasta sayısı az olan hastalıkların tedavisi için devletin yenilikçi ilaçlara daha çok yer vermesi gerektiğini belirtiyor. Beksaç, bu hastalıkta kemoterapinin (ilaç tedavisi) yanı sıra kök hücre naklinin de hastalığın kontrol altına alınması için önemli bir katkı sağladığını ifade ediyor. Beksaç, kök hücre naklinin ileri derece yaşlı olmayan ve genel vücut işlevleri buna uygun hastalara uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

Bunlara dikkat

1- Kemik ağrıları, özellikle sırt, kaburga ve bazen de kollarda.

2- Sık sık enfeksiyonlara yakalanmak.

3- Halsizlik.

4- Kanamaların artması, özel-

likle burun ve dişetlerinde.

5- Vücutta kolayca çürüklerin meydana gelmesi.

6- Ciltte genel bir hissizlik.

7- Ciddi böbrek şikâyetleri.

8- Tat duyusunun kaybolması.

9- Bulantı ve kusma.

10- Zihin bulanıklığı varsa mut-laka bir uzmana başvurun.

zaman

Zeynep7D
Mon 13 January 2014, 03:53 pm GMT +0200
Teşhis
Doktorlar bazen rutin kan testi sonrasında multipl miyelomu tespit eder. Daha sıklıkla kemik kırığı nedeniyle çekilen bir x-ray filmi sonrası doktorlar multipl miyelomdan şüphelenir. Genellikle hastalar başka semptomları olduğu için doktora gider.
Bu tür problemlerin multipl miyelomdan mı yoksa başka durumlardan mı kaynaklandığını bulmak için doktorunuz size kendinizin ve ailenizin tıbbi geçmişini sorabilir ve fizik muayene yapabilir.

LÜTFEN KENDİMİZE DİKKAT EDELİM. YUKARIDA VERİLEN RAHATSIZLIKLARDAN HER HANGİ BİRİ BİLE VARSA DOKTORA DANIŞALIM.

kardelen7d
Thu 1 May 2014, 04:40 pm GMT +0200
Teşhis


LÜTFEN KENDİMİZE DİKKAT EDELİM. YUKARIDA VERİLEN RAHATSIZLIKLARDAN HER HANGİ BİRİ BİLE VARSA DOKTORA DANIŞALIM. aynen öyle Zeynep kardeşim ALLAH ın bize verdiği bu bedene sağlığımıza sahip çıkalım

[Muhammed]
Sat 28 July 2018, 10:56 am GMT +0200
Esselamu Alleykum.önemli bir konu herkesin bu konuda bilgi sahibi olması gerekir. bu duruma yakaladıysa bile erkenden fark edilmesi ciddi sorunları engelleye bilir.

Sevgi.
Sat 28 July 2018, 11:19 am GMT +0200
Aleyküm selam bazı hastalıklar fazla belirti göstermeden gelir onun için erken teşhis çok önemlidir bazı belirtiler varsa hemen doktora gidelim