- Kafesle kuş bakımı

Adsense kodları


Kafesle kuş bakımı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sun 27 February 2011, 03:27 pm GMT +0200
 

Kafesle' Kuş Bakımı


Kafeste kuş bakabilir miyiz?   

                                                                                                                                          (MustafaÖzkan/İstanbul)

 

Hem canlı, hem de cansız tabiata karşı iyi davranmakla yükümlüyüz. Kafes ortamında büyümüş kuşların bakımında, kurallarına uyulduğu takdirde bir sakınca olmaması gerekir. Kuşların yemlenmesi, temizliği, üremesi gibi hususlara dikkat edilmeli, daha rahat kafes ve ortamlarda yaşaması, uçma güdülerini yatıştırması sağlanmalıdır. Kısacası kuş bakımı, hay­vana eziyet ve işkence boyutuna varmamalıdır.

Tabiattan alınıp kafes ortamına konacak kuşlar konusu tartışma götürür. Çünkü tabiî ortamından alınan kuş, kafes ortamına uyum sağlamak için büyük zorluklarla karşılaşır. Hatta uyum sağlayamadığı için ölebilir. Mümkün olduğunca tabiî ortamına uygun yerlere aktarılmalı, böyle bir ortam sağlana­mıyorsa, hayvana boş yere işkence edilmemeli, ölümüne se­bep olunmamalıdır.

Hayvanat bahçesi oluşturmada da belirttiğimiz bu kural­lara uyulur, hayvanlara tabiî ortamlarına ve yaşama biçimlerine uygun yerler hazırlanır.


reyyan
Thu 18 April 2013, 07:36 pm GMT +0200
Evet önemli bir nokta dikkat edilmesi gerek,  sanırım hayvan bakımı bana göre bir iş değil (:

sümeyra
Sat 25 May 2013, 04:58 pm GMT +0200




          Evcil hayvanlara bakmak bazen insanlara yardımcı olmaya bile engel olabiliyor..yine de merhamet esastır..Rabbim her durumda merhamet gösterenlerden eylesin bizi..

zerdale
Sat 25 May 2013, 07:32 pm GMT +0200
sevmek önemli dye düşünüyorum özellikle muhabbet kuşu...6 senedir bizimle mavişim sevdikten sonra bakmakta,büyütmekte zor değil diye düşünüyorum...

cerendemir
Tue 4 February 2014, 01:26 am GMT +0200
Bakmaya çalıştığımız hayvana zarar vermeden bakmalıyız.Onunda Rabbim tarafından verilen bir yaşam şansı var çünkü.Ama hayvan bakmak bana göre de değil.