- Kadın Programları

Adsense kodları


Kadın Programları

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Mon 24 October 2011, 02:25 pm GMT +0200
Kadın Programları

Ekim 2008 37.SAYI

Kadın programı deyince ne yazık ki aklımıza gelen ilk şey dedikodu, magazin, kavga, gürültü ve çivisi çıkmış ilişkiler oluyor. Özellikle genç kesimin alay konusu olan kadın programları adeta komedi tadında “reality show” izletiyor. Konuğundan sunucusuna son derece ilginç karakterleriyle evlere şenlik bir ortam yaşanıyor. Tartışmanın alevlendiği esnada birbirini boğazlayacak sandığınız konuklar, birazdan başlayan müzikle, elde medil kolkola oynayabiliyor. Ailevi sorunların masaya yatırıldığı ve bilen bilmeyen herkesin konuşma ihtiyacı hissettiği programlar yardım umuduyla gelen kişinin sorununa çözüm sunmak yerine, tüm mahreminin herkese açık edilmesine neden oluyor. İzleyici oranı yüksek kanallardaki kadın programlarının çizdiği bu tabloya bakıp da karamsarlığa düşmemek mümkün değil. Zira bu tür yapımları izleyen kadın, kapatmak için ekranın düğmesine bastığında o hayattan kopamıyor. Uzun uzun saatlerini vererek takip ettiği programda izledikleri psikolojisini olumsuz etkiliyor.

Ancak yine de kötümser olmamak lazım. Bu hangame içinde kadına nefes aldıran yapımlar da var. Magazin ve dedikodu yerine faydalı bilgilerin paylaşıldığı, sorunların reyting malzemesi yapılmak yerine çözüme ulaştırıldığı nitelikli kadın programları kadına ve aileye artı değer katıyor. İzleyicisi için faydalı paylaşımlar gerçekleştirmeye gayret eden bu programlardan bazılarını bu ayki kapak dosyamıza taşıdık. Eğitim ve kültür amacını kaybetmeyen programların yapımcı, yönetmen ve sunucuları ile görüştük. Beğeneceğinizi umuyoruz.

Dergimiz 3 yaşında...

Geçtiğimiz ay üçüncü yılımızın son sayısını sizlerle paylaştık. Ekim sayımızla birlikte de dördüncü yılımıza ilk adımı atmış bulunuyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da okuyucularımız her daim yanımızdaydı. Dergimizin dağıtımı ve tanıtımı için canla başla çalışan kardeşlerimizin emeği de yine söz etmeden geçemeyeceğimiz derecede önemli. Zira her yıl artan abone sayımızda bize can-ı gönülden destek veren kardeşlerimizin payı çok büyük. Bu vesileyle bizi yalnız bırakmayan okuyucularımıza ve görevli arkadaşlarımıza Semerkand Aile olarak teşekkür ediyoruz. Birlikte daha nice yıllara...

Bayramınız mübarek olsun...


Derya COMBA