- Kadın Hakları ve Biz

Adsense kodları


Kadın Hakları ve Biz

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Mon 12 December 2011, 12:10 pm GMT +0200
Kadın Hakları ve Biz…

Mart 2008 30.SAYI

Bir aile dergisi olarak okuyucu kitlemiz konusunda kadın erkek ayrımına gitmediğimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Fakat aileyi ilgilendiren her konuda olduğu gibi dergimizi büyük oranda kadınların takip ettiğini de biliyoruz. Zira kim ne derse desin, çağın şartları ne olursa olsun “yuvayı dişi kuş yapar” gerçeği değişmiyor. Bu nedenle Dünya Kadınlar Günü’nün kutlandığı mart ayının kapak dosyasında kadın hakları başlığı altında kadın kimliği üzerinden yürütülen manipülasyonlara değinmek istedik. Kadın hakları savunucularının afili paketlerle sunduğu ideal(!) kimliklerin bize uyup uymayacağını sorguladık.

İlk etapta sadece kadınların meselesi gibi algılanan bu son derece önemli konu aslında toplumun bütününü ilgilendiriyor. Çünkü hem toplumun bir ferdi hem de ileriki nesillerin hamurunu yoğuran kişi olarak kadın, sadece kendi dünyasını yaşamakla kalmıyor geleceği şekillendiriyor. Uzun lafın kısası Hilal Arslan’ın kaleme aldığı dosyamızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ndeki eylem ve söylemlere farklı açılardan bakabilmenizi sağlamasını diliyoruz.

Bu ay hasta ziyareti, komşuluk ve televizyon gibi başka toplumsal konulara da değindik. Fark etmediğimiz küçük ayrıntıların kendi hayatımızda ve çevremizde hangi büyük değerlere denk düştüğünü göstermesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Mart sayımızda önemli olan bir diğer konu başyazıda işleniyor. Mümin için evliliğin anlamını anlatan yazıda evli çiftler kadar yuva kurma arifesinde olan gençlere yönelik de tavsiyeler var. Sorunların çözümü için hakkı ve sabrı öğütleyen yazı eksiklerimizi görmeye davet ediyor.
Nisan ayında görüşmek üzere, hoşça kalın…

Derya COMBA