- İslami Hükümetin Amacı

Adsense kodları


İslami Hükümetin Amacı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
Eslemnur
Fri 1 October 2010, 05:05 pm GMT +0200
İslami Hükümetin Amacı

Bu "düstur" un ölçüsü dahilinde İslânıî Hükümetin kurulmasının maksadını da Hak Taalâ kendisi tâyin et­miştir. Bunun açıklanması hususunda da Kur'an-ı Kerim' in çeşitli yerlerinde, âyetler vardır. Cenab-ı Hak buyur­muştur ki:

"İşte biz peygamberlerimizi, parlak delillerle gönder­dik , onlarla birlikte Kitap ve Mizan (ölçü) de nazil kıl
dık kî, halk arasında adaleti kaim kılsınlar. Bir de "De
mir" i nazil kıldık ki, bunda şiddetli kuvvet, halk için de faydalar vardır."

 (El Hadîd: 25).

İşte bu âyet-i kerimede "Demir" den maksat, siyasî kuvvet yahut da "kuvvet-i kahire" (Coercive power)dir. Resullere de şu vazife verilmiştir ki, Hak Taalâ'nın nurlu hidâyeti ve Hak Taalâ'nın Kitabı ile onların eline verilmiş bulunan Mizan (ölçü) ile doğru ve sahih bir şe­kilde, mü­tevazin (Well Balan­ced) bir vaziyetde, halkın yaşayış nizamına rehberlik etsinler ve içtimaî adaleti: Social Justice) kaim kılsınlar. Kur'an-ı Kerim yine bu­yuruyor ki:

Onlara eğer yeryüzünde bir iktidar mevkii verirsek dosdoğru namazh kılarlar, zekatı verirler, iyiliği emr eder­ler, kötülükten vaz geçirmeye çalışırlar. Bütün umurun âkibeti Allah'a râci'dir.                           

(El - Hacc, 41).

Siz halkın arasından çıkarılmış bulunan en iyi üm­metsiniz ki, mârufa (doğru yola) emr eder, "münker" den (eğri yoldan) men eder ve Allah'a iman eylersiniz.

(Âl-i İmrân, 110.)