- İslam Üzerine Yapılan Biat

Adsense kodları


İslam Üzerine Yapılan Biat

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sat 19 December 2009, 10:38 pm GMT +0200
İslam Üzerine Yapılan Biat


Mekke fethinin, savaş karşılaşması değil de dostluk ve sevgi havasını estiren bir karşılaşma olduğunu söylemiştik. Sevgi ve dostluğun yanısıra Islama davette bulunulmuştur. İnsanlar grup grup gelerek Allah´ın dinine girmişlerdi. Çünkügüçlüve herşeyi yerli yerince yapan Allah´ın yardımı gelmişti. Beyha-ki´nin rivayetine göre insanların büyük ve yaşlıları, idrak çağı na ermiş gençleri ve küçükleri islam üzere biat etmek için pey gamber efendimizin yanına gelmiş ve islam taatma girmek üze re biatta bulunmuşlardı. Allah´tan başka ilah olmadığına ve Muhammed´in de Allah´ın resulüolduğuna şehadet getirmişler di.

Kadınlar da bu şekilde biatta bulunmuşlardı. Haram kıla-nan şeyleri yapmamak üzere kendilerinden söz alınmıştı. îbn Cerir Et-Taberi bu konuda şöyle der: .

Peygamber efendimize biatta bulunmak için insanlar Mek-ke-i Mükerremede toplandılar. Peygamber efendimiz Safa tepe sine gelip onlara karşı durup oturdu. Hattap oğlu Ömer ise onun biraz aşağısında yerini aldı. Allah´ın emrini işitip Resulü ne elinden geldiğince itaat etmek üzere insanların biatlerini kabul etti. Erkeklerin biatleri tamamlandıktan sonra kadınla rın biatlerini kabul etti. Kadınlar arasında yüzüne peçe taka rak kendini tanınmaz hale getiren Utbe kızı Hind de vardı. Çünküo, henüz yeni denebilecek bir suç işlemiş ve Hz. Hamza´yı öldürtmüştü. Peygamber efendimiz tarafından yakalan mak korkusuyla yüzüne peçe takarak kendini tanınmaz hale getirmişti ya da sevgili amcasına karşı yaptığı o desiseden utandığından dolayı böyle yapmıştı.

Kendisine biat etmek üzere kadınlar peygamber efendimizin yanına yaklaştıklarında peygamber efendimiz şöyle dedi: "Al lah´a ortak koşmamak üzere bana biat edin." Hind: "Allah´a and olsun ki erkeklerden almadığın bir taahhüdübizden alıyor sun" dedi. Peygamber efendimiz yine: "Hırsızlık yapmamak üzere... " dedi. Hind de şu karşılığı verdi: "Allah´a andolsun ben daha önceleri Ebu Süfyan´m malından azar azar birşeyler aşırı-yordum bunun bize helal olup olmadığını bilmiyordum." Bu sö-züduyan Ebu Süfyan: "Geçmişte aşırdıkların sana helal olsun" dedi. Resulullah (s.a.v.) efendimiz de: "Şüphesiz ki sen Utbe kı zı Hind´sin" deyince Hind: "Evet" geçmişimi affet ki Allah da seni bağışlasın" dedi. Peygamber efendimiz: "Zina da etmeye cekler.. " deyince Hind şu karşılığı verdi: "Ey Allah´ın Resulü! Hür bir kadın hiç zina eder mi?" diye sordu. Sonra peygamber efendimiz: "Çocuklarını Öldürmeyecekler..." deyince Hind şöyle cevap verdi: "Biz onları küçük iken besleyip büyüttük ama siz ve ashabınız büyüyen çocuklarımızı Bedir´de öldürdünüz" Hind ´in bu cevabı karşısında Hz. Ömer katıla katıla güldü. Sonra peygamber efendimiz: "Ellerinizle ayaklarınız arasından bir if tira düzüp getirmeyeceksiniz ... " dedi. Bunun üzerine Hind şu karşılığı verdi: "Allah´a and olsun ki böyle bir iftira düzüp uy durmak çok çirkindir." Peygamber efendimiz: "Bana karşı gel meyeceksiniz.../´ deyince Hind: "Meşru emirlerine elbette ki karşı gelmeyeceğiz." cevabını verdi. Bunun üzerine peygamber efendimiz Hz. Ömer´e "Onların biatlerini kabul et ve onlar için Allah´tan mağfiret dile. ÇünküAllah bağışlayan ve esirgeyen dir7´ dedi. Hz. Ömer de biatlerini kabul etti. Peygamber efendi miz kendisine helal olan kadınlardan başka hiçbir kadının vü cuduna dokunmaz ve onunla tokalaşmazdı. Ancak sözlübiat ya par ve şöyle derdi: "Benim bir kadına hitap etmem yüz kadına hitap etmem gibidir."


Hatice 7/B
Thu 15 January 2015, 11:06 pm GMT +0200
Peygamber Efendimiz adaletli olduğunu burada da belli etti. Herkese eşit davranıyor, onlara güzel dille yaklaşoyor.

mevlüde06
Wed 16 March 2016, 05:55 pm GMT +0200
Kesinlikle oyle Haticecim.Efendimiz oyle merhametli,affedici,adaletli ki.
Cok sevdigi amcasi Hz. Hamzanin olum emeini veren Hind e bile hicbir sitem korginlik kizginlik olmaksizin muamelede bulunuyor...Allah razi olsun paylasim icin

melda 6D
Sat 6 August 2016, 01:56 pm GMT +0200
Selamün aleyküm.  Bu paylaşım bize örnek olsun inşallah . Katılıyorum mevlüde abla sana. Rabbim bize de böyle adaletli olmayı nasip etsin inşallah.

Yağmur Gmş
Sat 6 August 2016, 02:39 pm GMT +0200
Bismillah....
Son peygamber Muhammed son din ise İslamdır. Rabbim bunları hakkıyla yaşamayı nasip eylesin inşallah....

Sevgi.
Wed 23 December 2020, 02:00 pm GMT +0200
Esselâmü Aleyküm. Rabb'im bizleri her zaman Peygamber efendimiz'i kendine örnek alanlardan eylesin inşaAllah