- İslam mahallesinin kurulması

Adsense kodları


İslam mahallesinin kurulması

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Thu 28 April 2011, 04:59 pm GMT +0200
İslam Mahallesinin Kurulması


Sultan Yıldırım Bayezid Han namına hutbe okunacak olan bu İslam Mahallesine imam, müezzin ve kadı tayin edildikten sonra, Göynük'ün Taraklı Yenice'sinden getirilen çok miktar­da müslüman aileler buraya yerleştirildiler. Şunu unutma­mak lazımdır ki, bir yerin maddeten ele geçirilebilmesindeki kolaylık, o yerin önce manen elde edilmesiyle daha da ko­laylaşır ve sağlamlasın İşte buraya getirilen bu müslüman ai­leler, bir cihetleriyle de <ıgönül fatihleri» idiler...

Fakat, Timur Vaka-i hazininden sonra Kayser bu mahalle­yi dağıtmış ve müslümanlara eziyetler vermiştir. Timur Osmanlı Ülkesini çiğneyip Yıldınm'ı yenmekle kalmamış, Bi­zans içinde bir avuç gönül fatihinin de izdıraplar içinde terk-i can etmelerine sebeb olmuştur.

Bu arada, yeri gelmişken bu mahalle ile ilgili olarak biraz bilgi vermeye çalışalım: Şimdi İstanbul'un Galata veya Çeş­me Meydanı denilen semtinde bulunan Arap Camii, söz ko­nusu İslam mahallesinin merkeziydi. Bu Arap Camii, Emevî Halifelerinden Süleyman zamanında inşa edilip ibadete açıl­mıştı. Az bir müddet sonra Bizanslılar tarafından kapatılmıştı. Kiliseye tahvil olunan Arap Camii, Tuğrul Bey'in talebi üzeri­ne, bir müddet daha cami olarak açık tutulmuştu. Tekrar kapatılmış olan Arap Camii, yine kiliseye tahvil olunmuştu. Üçüncü seferinde Sultan Salahaddin-i Eyyübî Hazretlerinin müracaatıyla yeniden cami olarak ibadete açılmış, fakat bir süre sonra yeniden kiliseye çevrilmişti. Dördüncü defasında Yıldırım Bayezid Han, tekrar camiye çevirttirmişti. Ne var ki köhne Bizansa, Timur'un Osmanlıyı Ankara Savaşında mef­luç bırakması, yukarıda izah ettiğimiz gibi camii yeniden ka­patmalarına ve müslüman ahaliye işkence etmeleri fırsatını vermiştir. Günümüzde ise Ayasofya Camiinin müzeye çevril­mesi ihaneti, ya hiristiyanların müslümanlara tarihte yaptık­larını bilmemekten, yahud da «yapılan yapılmıştır, bize ne.?.» zihniyetindendir.


 

RAMAZAN 7/D
Mon 14 December 2015, 06:35 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . ALLAH-u Teâla zalimlere er geç hakettiğini verecektir .
Müslumanlara yapılan işkenceler karşılıksız mı kacalacak ?
Tabiki de Hayır!
Cezaları er geç verilecektir .

Kevšer
Mon 14 December 2015, 06:39 pm GMT +0200
Aleyna Ve Aleykümüsselăm ecmain. Çok doğru kardeşim. Rabbimiz er yada geç zalimlerin hakettiğini  elbet vericektir. Paylaşım için Allah ( Celle celaluhu ) Razı olsun kardeşim..

rabiayldz
Mon 14 December 2015, 07:22 pm GMT +0200
İslam Mahallesi olsa ve orası çok büyük olsa ve orada sadece müslümanlar olsa orada hiç dönüş küfür olmasa.Allah biz müslümanlara böyle bir mahalle verir.Zaten öyle bir yer var.

Zehra 8/C
Mon 14 December 2015, 07:38 pm GMT +0200
Allah er geç zalimlere cezasını verecektir.Bu yapılanların hiçbiri karşılıksız kalmayacaktır. Rabbim paylaşım için Razı Olsun. 

ikranur 7d
Mon 14 December 2015, 08:22 pm GMT +0200
selamun aleyküm.çok güzel paylaşım olmuşl. Rabbim paylaşımdan dolayı razı olsun.

mevlüde06
Sat 19 December 2015, 02:05 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.Ayasofya da tez zamanda özüne kavusur,camiue cevrilir insallah .
Rabbim tarihten ibret alankardan eylesin bizleir insalllah.Allah raiz olsun paylasim icin

es-Sabur
Sat 19 December 2015, 03:19 pm GMT +0200
Osmanlı'nın İslâm a katkısı çok büyüktür bu sayede asırlar boyu dünyaya hükmetmişlerdir

Bilal2009
Sat 19 December 2015, 03:48 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  Kalplerin ve söz konusu yerlerin Islam kandiliyle aydınlanması yakındır inşallah.  Rabbim o günleri görmeyi nasip eylesin.