- İslam İnancının Temelleri

Adsense kodları


İslam İnancının Temelleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sümeyra
Tue 24 January 2012, 01:29 pm GMT +0200
İSLAM İNANCININ TEMELLERİ


Sunuş

Bu kitap, İmam Ömer Nesefi hazretlerinin akaid kita­bı esas alınmak suretiyle, yayınevimiz taralından hazırlan­mıştır. Kitabın metni bayın Keyid Ahsen"e tercüme ettiril­miş, bu tercüme, gözden geçirilmiş, dili lashılı cemmiş, me­tinde, bugünün muslümamnın anlamakta güçlük çekeceği ve derinleştirilmesi gerekli bölümler, işaret edilerek, metin şerh ettirilmiştir.

Kitabın daha iyi anlaşılması ve ihtiyaca cevap vermesi için kitabın pfanı metin aynen kalmak kaydıyla, ilaveler sureliyle geliştirilmiştir. Metnin ayrıca verilmesiyle, kitap metni İle, yapılan ilaveler, düzenlemeler ve yorumların kaşnıamasına itina edilmiştir.

Akaid, İslam inançlarının temeli olarak, kesinlikle an­laşılmalı ve İslama inancı sağlamaya vesile olmalıydı. Bu maksatla akaidin önemini açıklamalı îslâmm zuhurundan bu güne ehli sünnet inancının tarihi seyri gösterilmeli, in­sanın kurtuluşu için Allahın Resulü ve ashabı ile büyük imamlarımız vasıtasıyla bugünlere intikâl eden kurtuluş kaynağına yönelen ve hala zihinleri meşgul eden saldırıla­rın mahiyeti ve kaynağı gösterilmeli, mukayeseler yoluyla, insanlığın ve insanlarımızın kurtuluşu için İslama temiz bir inançla bağlanmaları için, bir davet olmalıydı. Bunu yap­maya çalıştık.

Dileriz ki, bu hizmetimizde başarılı olalım ve İslama susamış insanlarımıza, İslâm ilimlerinin bu hazinesinden istifade etme imkânını sağlayabilelim. Gönüllerde ve fikir­lerde îslâm için sevgi tohumlan ekebildiyse, Îslâmm ha­yati Önemini kavratabiîdîyse, inanç hatalarından sakındırıp, Al'ahın razı olduğu inanç ve düşünceye götürebildiyse mut­luyuz.

IHI tün dikkatimizle çabaladık, titizlikle en ince teferru­ata kadar daldık ve hata etmemeye çalıştık. Ama kim ha-tndan snlim olduğunu iddia edebilir.

Kitaba emeği geçenleri zikrederken, kardeşimiz Meh-nıet vetin'e rahmet vesilesi otur umuduyla, onun isteğimiz özere sözlük kısmını hazırladığım ve kitabı İtina ile dakti­lo ettiğini belirtiyoruz.

Sayısız hamd ve sena Allah'a, salât ve selâm Resulûnedîr.  Bayrak Yayınları[1]


ceren
Tue 26 July 2016, 08:52 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Islam inancinin temellerini ve eserlerini ogrenmis olduk.Rabbim razi olsun paylasimdan kardesim...

Sevgi.
Thu 3 December 2020, 12:12 am GMT +0200
Aleyküm Selâm. Bu faydalı bilgiler için Allah sizlerden razı olsun kardeşim

Bilal2009
Fri 4 December 2020, 03:25 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim paylaşım için razı olsun