- İslâm her türlü şiddete karşıdır

Adsense kodları


İslâm her türlü şiddete karşıdır

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
selsebil
Sat 5 September 2009, 12:38 am GMT +0200


Dicle Üniversitesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Azimli, İslam'ın, her şekilde olursa olsun şiddete karşı olduğunu söyledi

Adıyaman Belediyesi tarafından her akşam iftar çadırında düzenlenen Ramazan etkinlikleri devam ediyor. Teravih namazından hemen sonra başlanan konferans, konser ve benzeri programlar nedeniyle iftar çadırı dolup taşıyor. Etkinlikler serisinde bu kez "Şiddete Karşı İslam" konulu konferans verildi. Çadırı tıklım tıklım dolduran katılımcılara yönelik verilen konferansa konuşmacı olarak katılan Dicle Üniversitesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Azimli katıldı.

Azimli, her ne şekilde olursa olsun İslam'ın şiddete karşı olduğunu söyledi. Şiddetin, hemen hemen insanlığın tarihi kadar eski ve de köklü bir olgu olduğunu anlatan Doç. Dr. Mehmet Azimli, tarihsel süreç içinde insanlar arasında şiddetin, daima var olduğuna, nitelik ve niceliği değişse de şiddetin çağımızda da değişik versiyonları ile gündeme geldiğine vurgu yaptı. Azimli, insanlığın; hiçbir zaman şiddeti ve zulmü onaylamadığını ama yine de bu illetten kurtulma bahtiyarlığına ulaşamadığını kaydetti. Azimli, "İslâm, hiçbir şekilde şiddete onay vermediği gibi mensuplarına da mağdur tarafın kimliğini dikkate almaksızın şiddeti yasaklamıştır. O, Müslümanlar arasında şiddeti yasakladığı gibi diğer dinlere mensup kişilere karşı da şiddet kullanımını tasvip etmez. Müslüman ülkelerde diğer din mensuplarına karşı gösterilen müsamaha ve hoşgörü, bunun en güzel kanıtıdır." diye konuştu.

Çağımızda temel hak ve hürriyetler bağlamında dile getirilen hak ve özgürlüklerin, İslâm'da da temelini bulan hak ve hürriyetler olduğuna vurgu yapan Azimli, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu hak ve hürriyetler, hiçbir şekilde ihlal edilemez. Daha genel bir ifade ile insanın, insanca yaşaması ve varlığını sürdürebilmesi için gerekli her hakkı İslâm, insana tanımakta ve onu kutsal kabul etmektedir. Söz konusu hakları zedeleyici hiçbir eylem ve davranışa izin vermediği gibi, bu eylem ve davranışlara değişik türden yaptırım uygulanmasını öngörür."

ehlidunya
Wed 19 June 2013, 04:26 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; Her zaman islamın ortak çağrısı hep aynı ama bunu günümüzün şeddadları yezidleri anlamıyor
Onlara bu söylenenler yapılanlar ders olsun ki kimsenin huzurunu kaçırmasın

kardelen7d
Sun 23 March 2014, 12:39 pm GMT +0200
tabiki karşı çünkü onu ALLAH yarattı ALLAHın yarattığı şeye nasıl zarar verirsin.

HALACAHAN
Fri 29 January 2016, 03:51 pm GMT +0200
islamiyetle şiddet ortadan kalktı , insanların değerı anlasıldı ve verılen değer arttı, saygı sevgi, merhamet nedir İslamıyetın gelmesı ıle anlam kazandı.. Zulum ve işgencenın çirkinliği İslamıyetın gelmesı ile yok oldu.. Hosgoru dini olan İslamıyet geçmısten gunumuze ve gelecege muazzam ışık tutan tek dindir..

Edanur 8/D
Fri 29 January 2016, 04:05 pm GMT +0200
Aleykumusselam.
Allah Teala nin yarattigi hicbirseye zarar verme hakkimiz yoktur,Allah c.c razi olsun İnsaallah

Alican 7-B
Fri 29 January 2016, 05:43 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm. Dinimize göre hiç kimsenin hiç bir kimseye şiddet uygulama hakkı ne olursa olsun yoktur. Çünkü herkesin sahibi yalnızca Allah'tır. Bizler şiddet uygulamak yerine karşınızdaki kişiye merhamet edip onu affetmeliyiz. Rabbim paylaşım için razı olsun.

Kevšer
Fri 29 January 2016, 07:05 pm GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm. İslam'da kimsenin kimseye şiddet uygulamasına hakkı yoktur. Rabbim bizleri tüm kötü kişilerden muhafaza eylesin inşaAllah.
 Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim..

ikranur 7d
Fri 29 January 2016, 09:42 pm GMT +0200
selamun aleyküm.
bizler hiç bir varlığa zarar veremeyiz. vermeyelim verenleride uyarırız inş. Allah c.c. bzi böyle şeylerden uzak tutsun.
 Allah c.c. razı olsun.