- İslam Dininin Genelliği ve Mutlu Sonuçları

Adsense kodları


İslam Dininin Genelliği ve Mutlu Sonuçları

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
haber
Tue 3 November 2009, 05:23 pm GMT +0200
İSLAM DİNİNİN GENELLİĞİ VE MUTLU SONUÇLARI

5-
İslâm dini, hak dinlerin en sonu ve en olgunudur. Bu kutsal din, yalnız bir millete ve bir zamana özgü değildir. Bütün insanlara kıyamete kadar gerekli olan Allah'ın tabii dinidir. İnsanların yaratılışlarına ve yaşayışlarına tamamiyle uygundur. Bu yüce din, bir kurtuluş ve selamete eriş yoludur, bu mutluluk kaynağıdır. Allahû Teala'nın razı olduğu dindir. Cenab-ı Hak buyurmuştur:
  "Allah katında din İslâm'dır." (Al-i İmran: 19)


  6- İslâmiyetin ortaya çıkışından önce, bütün yeryüzü din bakımından cehalet karanlığı içinde kalmıştır. Hak dinler, sönmüş, İlahî ilim ve irfan güneşi batmış, ufukları karanlıklar kaplamıştı. İnsanlar yalnız kendi hırsları uğrunda çalışıyor, çırpınıyor ve çarpışıyordu. Birbirlerini esir ediyorlardı. Arab yarımadasının halkı ise, büsbütün cehalet içinde kalmıştı. İnsanlar kendi elleriyle yaptıkları putlara tapıyorlardı. Bu davranışları onları utandırmıyordu. Kız çocuklarını canlı olarak toprağa gömüyorlardı. Bundan da hiç bir üzüntü duymuyorlardı. Bayağılık içinde başka milletlerin hakimiyeti altında yaşıyorlardı ve bundan da bir tasaları yoktu. Netice olarak güzel inançtan, iyi ahlakdan, yararlı işlerden ve yüce duygulardan hiçbir eser kalmamıştı.


  Fakat İslâm güneşi doğmaya başlayınca, yeryüzünün birçok yerleri hemen aydınlanmaya başladı. İnsanlık alemi hakdan, adaletten, eşitlikten ve kardeşlikten haberdar oldu. Putlara tapan, insanların ayaklarına kapanan başlar, yalnız noksanlıklardan beri olan bir Allah'a secde etmeye başladı. Ruhlar yükseldi, diller Yüce Allah'ı anmakla bezendi. Gözler, büyük yaratıcımızın güzel eserlerini seyretmekten meydana gelen uyanıklık nurları içinde kaldı.


  Sonuç olarak; İslâm dini sayesinde gerçek bir medeniyet, sağduyulu insaniyet, yararlı bir ilerleme ve çok mutlu bir devrim oldu. İnsanlık alemi bu mukaddes dine sarıldıkça şüphesiz daima yükselecektir.

 

halim
Thu 20 November 2014, 01:45 am GMT +0200
Esselamu aleykum ; İslam insanı insan belki de sultan eder bu söz varola gelen bir söz olduğu için belki yoktur bile çünkü islam o sultanlığı veriyor insana ...

allah razı olsun

ceren
Thu 20 November 2014, 02:16 am GMT +0200
Aleykümselam.İslam dini tüm insanları insan yerine koyan ve bu dünyaya ışık tutan bir dindir.Rabbim bizi İslam yolunda hizmet eden kullarından kılsın inşallah....

8c nazlı
Thu 14 May 2015, 02:13 pm GMT +0200
 İslâm dini sayesinde gerçek bir medeniyet, sağduyulu insaniyet, yararlı bir ilerleme ve çok mutlu bir devrim oldu. İnsanlık alemi bu mukaddes dine sarıldıkça şüphesiz daima yükselecektir.

MELİKE 7D
Thu 14 May 2015, 02:17 pm GMT +0200
islaman öune gecmeyin aksıne ona katılın.

Bilal2009
Sat 3 October 2015, 01:54 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah,  İslam karnliklardan aydınlıklara çıkaran çok mukaddes bir dindir. Hem toplumsal hem de kişisel olarak bizleri aydınlatır.  Islam Peygamber'i olan Hz. Muhammed Mustafa Efendimiz ( sallallahu aleyhi ve sellem ) bizlere İslam'ı yaşamada en güzel örnek olmuştur.  Rabbim ( celle celaluhu ) bizleri Efendimiz'in ( sallallahu aleyhi ve sellem ) yolundan ayırmasın.

mevlüde06
Sat 3 October 2015, 03:00 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.insan Islamiyete sarildigi muddetce ilerleyebiliyor,yukselebiliyor,mutlulugh ve huzuru yakalayabiliyor.milletlerin gerileme sebebi de hep bundan kaybaklanmiyormu zaten,Islamdan uzaklasmalari,emirlerini unutmalari..
Rabbim bizleri dogru yoldan ayirmasin insaallah.Allah razi olsun paylasiminiz icin

ceren
Fri 1 September 2017, 07:58 pm GMT +0200
Aleykumselam.rabbim bizleri ıslam dinin istediği şekilde yaşayan ve feyzine mutlu sonucuna ulaşan kullardan olalim inşallah. ..

Sevgi.
Sat 2 September 2017, 12:37 am GMT +0200
Mevlam bizleri Peygamberimiz'in yolundan hiç ayırmasın inşaAllah