- İsbatlı itikattır

Adsense kodları


İsbatlı itikattır

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Hadice
Sat 29 January 2011, 05:25 pm GMT +0200
4- İSBATLI İTİKATTIR:
 

İslam itikadı isbatlıdır; meselelerini tesbit ederken susturma ile, kesin tekliflerle yetinmez.

“Diğer itikatların dediği gibi “inandım, körüm”, “önce iman et, sonra bil” “gözlerini kapat, buna uy”, “cehalat mi, takva mı?” demez. Açıkça şöyle der: “Doğru iseniz delilinizi getiriniz”. (Bakara: 2/111)

Hiç bir İslam alimi, Hıristiyan filozof papaz Augustine gibi; “İnanıyorum; çünkü imkansızdır” demez. Aksine İslam uleması: Mukallidin imanı makbul değildir, der.

Yine İslam, itikada esas olmak üzere sırf kalbe ve vicdana hitap etmekle de yetinmez. İslam, inanç meselelerini akıldan kalbe giden muhkem delillere, açık sebeplere tabi tutar. İslam uleması şöyle der: Akıl naklin temelidir. Sağlam nakil akla ters düşmez.

Kur’an-ı Kerimin Tanrı ile ilgili meselelerde Allah’ın varlığına, birliğine ve kemaline kainattan, nefisten ve tarihten deliller getirdiğini görürüz. Ölümden sonra dirilmeye de insanın ilk önce yaratılmasını, göklerin ve yerin var olmasını ve ölü toprağın dirilmesini delil getirir.

Allah’ın hikmetine de, iyilere mukafat, kötülere ceza vermede ilahi adaletle istidlal eder:

“Akibet kötlük edenleri, yaptıkları ile cezalandıracak, iyilik edeneri de daha güzeli ile mükafatlandıracaktır”. (Necm: 53/31)

 

AyşeSungur7-B
Wed 8 April 2015, 08:43 pm GMT +0200
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah,
Allah inanmayanlara çok şaşırıyorum.  Çünkü doğadaki her şey Allah'ın varlığının bir delili. Bütün kuşlar , hayvanlar ve bitkiler bize Allah'ı hatırlatıyor ve onu zikrediyorlar. O yüzden Allah'a inanmamamız için hiçbir neden yok.
Paylaşım için teşekkürler. Allah razı olsun.

Haktan7/b
Wed 8 April 2015, 08:45 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam .
Bir Ayet-i Kerimede Şöyle Buyuruluyor : “Diğer itikatların dediği gibi “inandım, körüm”, “önce iman et, sonra bil” “gözlerini kapat, buna uy”, “cehalat mi, takva mı?” demez. Açıkça şöyle der: “Doğru iseniz delilinizi getiriniz”.
Paylaşım İçin Çok Teşekkürler . Paylaşım İçin Allah Razı Olsun .

ceren
Wed 8 April 2015, 08:47 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.Her şey manen Allah der.Ve her şey onu zikir eder.Bu yüzden hiç kuşkusuz Allaha iman etmeliyiz...

melda 6D
Wed 8 April 2015, 09:12 pm GMT +0200
Aleykümselam.Allah bizleri her daim görüyor. Allah'a inanmayanlar hiç düşünmüyorlar mı bu ağaçları, yer göğü kim yaratmış ? Bunların hepsi kendi kendine nasıl olmuş olabilir? Bunların hepsinin yaratıcısı Allah'tır.ölümden sonra dirilme vardır.

Sevgi.
Sat 30 June 2018, 01:10 am GMT +0200
Aleyküm Selam.  Bilgiler için Allah Razı olsun. Rabbim ilmimizi artırsın inşaAllah

Bilal2009
Sat 30 June 2018, 02:37 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim paylaşım için razı olsun