- İnsanlar arasında eşitlik

Adsense kodları


İnsanlar arasında eşitlik

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Hadice
Thu 13 January 2011, 06:29 am GMT +0200
İnsanlar Arasında Eşitlik ve Takvâ Sahiplerine (Allah’tan Korkup Çekinenlere) Öncelik Tanınması


1213. İslâm’ın gerçekleştirdiği en önemli reformlardan biri de insan denen canlı türünün üyeleri arasında sonradan meydana gelmiş olan eşitsizlikleri kaldırmak olmuştur: İslâm, tek bir ırkın Allah tarafından seçilmiş olabileceği düşüncesine kapılmamıştır. Kur’an şöyle der:

           “Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli olanınız, O’ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah her şeyi bilen ve her şeyden haberdâr olandır” (Hucurât: 49/13).

           Bir başka ayette ise şöyle buyurulur:

           “... O’nun delillerinden biri de gökleri ve yeri yaratması, lisanlarınızın ve renklerinizin değişik olmasıdır. Kuşkusuz bunda bilenler için (alınacak) dersler vardır.” (Rûm: 30/22)

1214. H. 10 yılında Mekke’de vermiş olduğu meşhur Veda Hutbesi’nde, Muhammed (AS) şöyle buyurmuştur:

           “Sizler hepiniz Âdem’in soyundansınız. Âdem ise topraktan yaratılmıştır. Takvâ dışında Arabın Arap olmayana karşı ya da Arap olmayanın Arap olana karşı hiçbir üstünlüğü yoktur.”

Haktan7/b
Mon 13 April 2015, 02:11 pm GMT +0200
Selaymun Aleyküm .
Her İnsan Eşittir . Bizimle Bu Bilgiyi Paylaştığınız İçin Çok Teşekkürler .
Paylaşım İçin Allah Razı Olsun .

bahrişan 8/b
Mon 13 April 2015, 02:15 pm GMT +0200
Selaymun Aleykum
her insan eşittir hiçbir insanın ekstra bir özelliği yoktur hepimiz insanız allah razı olsun paylaşımdan

HALACAHAN
Mon 11 April 2016, 12:17 am GMT +0200
Selamun aleykum. Dinimiz insanlar arasındaki ayrımı kaldırmıştır.. Herkes eşit şartlara sahiptir..Dinimiz ayrimi kaldırdığı halde günümüzde ayrım çok fazlaca yapılıyor.. Rabbim hepimizi ıslah eylesin.. Yüce dinimizin verdiği değerin inşaallah kıymetini  Hepimiz biliriz ve küçük ya da büyük ayrimdan uzak dururuz..

ceren
Mon 11 April 2016, 04:13 am GMT +0200
Aleykumselam.Rabbim tum insanlari esit ayratmis ve kimseye ozel bir hak vermemis esit olunduğunu soylemistir.Peygamber efendimiz tum yasami boyu boyle yasamis yasatmistir.Vede hutbesinde herkese esitligi bildirmis kımseyi kimseye ust kilmamistir.Rabbim razi olsun bilgilerden.....

✿ Sevgi ✿
Mon 11 April 2016, 04:22 am GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Allah ( c.c ) katında tüm insanlar eşittir ve kimsenin kimseye bir üstünlüğü yoktur. Mevlam bizleri doğruluktan hiç ayırmasın yolumuzda sabit kılsın inşaAllah. Amin
 Paylaşım için Allah Razı olsun.