- İnsanın Allah katındaki yeri

Adsense kodları


İnsanın Allah katındaki yeri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Hadice
Sat 29 January 2011, 05:13 pm GMT +0200
İnsanın Allah ( c.c ) Katındaki Yeri

 
Birçok ayetlerde ve çeşitli şekillerde Kur’an, İnsanın Allah’a, Allah’ın da insana yakın olduğunu açıklamıştır. Bu sıkı yakınlıktır ki, din ticareti yapan ve kendilerini Allah’ın geniş rahmet kapısına perdeden aracıların masallarını çürütmüştür. Allah bilir ki, bunlar yalancıdır. Cenab-ı Allah, Kur’an-ı Kerimde şöyle buyuruyor:

“Kullarım sana benden sorarlarsa, muhakkak ki ben çok yakınım; bana dua edince,dua edenin duasının kabul ederim”. (Bakara: 2/186)


“Doğu ve batı, her yer Cenab-ı Allah’ındır. Hangi tarfta yönelirseniz, orası Allah’a ibadet yönüdür”. (Bakara: 2/115)

“And olsun, insanı biz yarattık ve nefsinin ona ne vesveseler verdiğini de biliriz; biz ona şah damarından daha yakınız”. (Kaf: 50/16)

“Herhangi bir üç sırdaşın, bir fısıltısı oluyur mu, mutlak O (Allah) dördüncüleridir; beş kişinin oluyor mu, muhakkak O, altıncılarıdır; bunlardan daha az, daha daha çok oluyor mu, muhakkak O, her nerede olsalar, onlarla beraberdir”. (Mücadele: 58/7)

Resulullah (s.a.v.) de aynı manayı bir kudsi hadiste şöyle pekiştiriyor:Kulum bana hüsnü zanda bulunursa öyleyim. Beni ararsa yanındayım. Eğer beni içinden anarsa (zikrederse) ben de onu içimden anarım. Eğer beni bir topluluk içinde zikrederse, ben de onu daha iyi bir topluluk içinde zikrederim. Eğer bana bir karış yaklaşırsa, ben de ona bir arşın yaklaşırım. Eğer bana bir arşın yaklaşırsa, ben de ona bir kulaç yaklaşırım. Eğer bana yürüyerek gelirse, ben de ona koşarak gelirim”16.

(16) Buhari.

İşte insanın, Allah katındaki yeri budur.

 

AyşeSungur7-B
Wed 8 April 2015, 08:49 pm GMT +0200
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah,
Şeytanın vesveselerine uymayarak Allah için ibadet etmeli ve onu zikretmeliyiz.Allah bizi yarattı. Bize rızık verdi ve bize merhamet ederek gunahlarimizi bağışladı. Biz de bunun karşılığı olarak onun emirlerini yerine getirmeliyiz.
Paylaşım için çok teşekkürler...

Haktan7/b
Wed 8 April 2015, 08:52 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam .
Bir Ayet-i Kerimede Şöyle Buyuruluyor . “Kullarım sana benden sorarlarsa, muhakkak ki ben çok yakınım; bana dua edince,dua edenin duasının kabul ederim”. Diye Buyuruluyor . Paylaşım İçin Teşekkürler . Paylaşım İçin Allah Razı Olsun .

Sevgi.
Sat 30 June 2018, 02:07 am GMT +0200
Esselâmü Aleyküm. Herzaman Rabbimizi zikredip, emir ve yasaklarına uyan kullardan olalım inşaAllah

Bilal2009
Sat 30 June 2018, 02:36 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri Zakir ve Zahid kullarından eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Ayşegül Yıldırım koü
Wed 21 November 2018, 02:59 am GMT +0200
"İyilik bilmez birisi de olsa sen iyilik yap, zira o iyilik mizanda karşılığında teşekkür edene yapılan iyilikten daha ağır basar."
Hz. Ali

Sizde bizlere yaptığınız bu iyilikler ve yardımlar sayesinde karşılığını hem dünya ve ahirette fazlasıyla almanız Duasıyla. Allah razı olsun sizden.

Fethiye Çopur Koü
Wed 21 November 2018, 12:12 pm GMT +0200
Hadis-i Şerif: "Allah'ım senin izin ve yardımınla sabahladık ve akşamladık. Yine senin izin ve yardımınla yaşar ve ölürüz. Sonunda dönüş yalnız sanadır." (Ebu Davud) hadisi şerif mucibince yaşayan ve Rasullah'ın sünnetlerini fiilen yaşatan ümmetinden Allah razı olsun

ceren
Wed 21 November 2018, 01:42 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. RABBİM bizleri onun yolunda giden tevekkul eden önlem onun rahmetine merhametten kavuşan kullardan olalim inşallah. ..