- İmkan bulup Kabe’yi gören veya umre yapan kişiye hac farz olur mu?

Adsense kodları


İmkan bulup Kabe’yi gören veya umre yapan kişiye hac farz olur mu?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Tue 24 February 2015, 01:00 am GMT +0200
İmkan bulup Kabe’yi gören veya umre yapan kişiye hac farz olur mu?

Haccın farz olması için belli zamanda hac farizasının ifa edileceği yerlerde bulunma imkanına sahip olmak gerekir (Kasani, Bedaiü’s-Sanai, II, 120). Bu iki şarttan biri eksik olursa kişiye hac farz olmaz. Dolayısıyla hac mevsiminde değil de başka bir vakitte Mekke’de bulunan bir kimse hac mevsimi başlamadan oradan ayrılmak zorunda kalır ve hac vaktinde tekrar gitme imkanı bulamazsa, sırf Mekke’de bulunmuş olmasından dolayı kendisine hac farz olmaz (İbn Abidin, Reddu’l-muhtar, II, 241). Kabe’yi gören kimse eğer hac mevsimine kadar orada kalma imkan ve fırsatı bulursa kalır ve haccını yapar.

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

RAMAZAN 7/D
Mon 1 February 2016, 10:17 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm. Mekkede hacc zamanına kadar kalamayan ve hac zamanında da mekkede olamayacak olan kişilere hac farz değildir .

ALLAH cc razı olsun     

Sümeyye Şahiner7B
Tue 2 February 2016, 12:52 am GMT +0200
Ve Aleykumselam ; Tabii ki Hac mevsiminde gidebilmek ayrı bir şeydir ve daha iyi olacaktır .Ama Kabeye gidip orayı görüp ama Hac mevsiminde olmayan kişi için sırf orada olduğu için Hac vazifesi farz olmaz . Bizimde şimdiden bu konuları öğrenerek Umre yapacakları da haberdar etmiş olalım . Ve bizede inşAllah nasip olursa Kabeye bu şartlara uyararak tam bir şekilde gidelim . Allah c.c razı olsun . 

Kevšer
Tue 2 February 2016, 01:04 am GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Hac konusunda ki biogimizin artması ne kadar güzel elhamdülilah. Mevlam hepimizide hacca gitmeyi nasip eylesin inşaAllah..
  Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim...

Yağmur Gümüş 8-B
Tue 2 February 2016, 11:22 am GMT +0200
Bismillah...
Hac belirli zamanlarda yapılır. Ve giden kişi hac yapmak için Hac zamanına kadar beklemelidir. Aksi takdir de hac ibadetini yapmış olamaz.
Allah cc. razı olsun.