- İmam

Adsense kodları


İmam

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Sun 18 October 2009, 02:11 pm GMT +0200
İMAM
 

Rüyada cemaate namaz kıldırdığını görmek, bir şeye kefil olmakla yorumlanır.
 

Bazen bu rüya korkuya, bazen de kadr-u kıymetinin ve isminin yüceliğine, reis olmaya, emr-i bi'lma'ruf ve nehy-i an'imünker vazifesini yapacağına yorumlanır. Bazen de ana-babaya veya üstada yorumlanır.
 

Bir kimse imam olduğunu ve güzelce abdestli olarak kıbleye dönüp, fazlalık ve noksanlık yapmadan cemaata namaz kıldırdığını görse, mevki sahibi olur.
 

Kıbleden başka tarafa namaz kıldığını gören kimse arkadaşlarına hıyanet eder. Bazen de mahzurlu ve yasak bir iş yapar.
 

Bir kimse kendisini bir kavme imametlik ediyor görse o kimse vali olur ve orada adaletin icrasına muvaffak olur, eğer kıblesini doğrultmuş ve namazı da tamamlamış ise, bir kavme iyilikle emreder, kötülükten de kaçınır.
 

Bilmediği bir yerde tanımadığı bir cemaate imamlık yaptığını ve namazda da hangi sureyi okuduğunu bilmese iyi bir ölüme yaklaşması ile yorumlanır.
 

Bir kadın kendisini erkeklere imam olduğunu görse vefat eder. Çünkü kadının erkeklere imamlığı caiz değildir.
 

Kendisi oturduğu yerde, cemaatın bir kısmı ayakta bir kısmı da oturduğu halde onlara imamlık yaptığını gören kimse kendisine verilen vazifeyi hakkıyle yerine getirir.
 

Kadınlara namaz kıldırdığını gören kimse, büyük bir kavmin işlerini görmekle memur edilir.
 

Yan yatarak yahut yüzün koyun yatarak, üzerinde beyaz elbise olduğu halde insanlara imamlık yaptığını ve hangi mahalde olduğunu bilmediğini, namazda da okumadığını ve tekbir de almadığını gören kimse vefat eder ve insanlar onun namazını kılarlar.
 

Bir kimse kendisini erkek ve kadınlara imam olmuş görse, buna ehil ise nas arasında hüküm ve kazaya, eğer ehil değilse insanların arasınııslaha vesile olur.
 

Eğer kendisini nafile namaz kılıyor görse, o kimse bir taahhüt altına girer ve bundan da zarar görmez.
 

Rüyada kendisinin bir kavim tarafından imam yapıldığını görenin eline miras geçer.
 

Rüyada kendisini insanlara imam olmuş, halbuki Kur'an okumaya da muktedir olmadığını görse, o kimse arzu ettiği şeyi bulmaya muvaffak olamaz.
 

Bir kimse kendisini bir çatıda cemaata namaz kıldırıyor görse, bir kavme iyilik eder ve verdiği borç para yahut sadakasından dolayı insanlar arasında güzel sözlerle anılır ve şöhret sahibi olur.