- İlmin azalıp cahilliğin ortaya çıkması

Adsense kodları


İlmin azalıp cahilliğin ortaya çıkması

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Tue 31 May 2011, 03:44 pm GMT +0200
İlmin azalıp cahilliğin ortaya çıkması:



Bunun sebebi dünyaya çok zaman ayırmaktır. Bu, bilgisiz fetva verme sonucunun başlan­gıcıdır. Nitekim sahih hadiste bu husus bildirilmiştir. Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur:
"Yüce Allah ilmi insanlardan (bir şeyi) kökünden sökercesine söküp çıkarmaz..."[22] İlmin azalıp cahilliğin ortaya çıkması şöyle olacaktır: İnsanların mutlaka bir lidere, kendilerini yönetecek, vuku bulan suçlarda dinin hükmünü bildirecek, bildirip uygulayacak bir yöneticiye ihtiyaçları vardır. Aksi halde insanlar birbirini kınar ve düzen bozulur. Bu sebeple insanlar kendilerini aydınlığa çıkaracak birini bu mevkıye getirmek zorundadırlar. İşte bu kişi "âlim" denilen kimsedir. Bilgin yöneticinin onları dindeki görüsüne yöneltmesi kaçınılmazdır. Oysa (hadiste de ifade edildiği g bilginin yerine cahil kimse getirilince) varsayımımız bu kimsenin cahil olmasıdır. Sonuçta cahil yönetici kendisi saptığı gibi onları da dosdoğru yoldan saptırır. İşte bu bid'atın tâ kendisidir. Çünkü Kur'an'dan ve hadisten bir aslı olmadığı halde hüküm koymaktır.
Ayrıca bu hadis göstermiştir ki insanlara asla âlimlerden bir kötülük gelmez. Ancak bir toplumun âlimleri ölünce, âlim olma­yanlar fetva verirlerse insanlara bundan zarar gelmektedir. İnşallah ilerde bu manayı daha çok açıklayıcı ifadeler gelecektir.



[22] Bu bir usulü fıkıh terimi olup bu hususta sekizinci bölümde bilgi ve örnekler verilecektir. (Çeviren)

ceren
Tue 30 August 2016, 02:58 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Ahir zamanda ilim alan kişiler azalacak ve cahillikler ortaya çıkacak.Ahiretini kazanmak için ilim alan ve islam için iman için hizmet eden kullardan olalım inşallah....

RAMAZAN 7/D
Tue 30 August 2016, 03:31 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam . İlmin , bilginin ortadan kalkaması demek neredeyse yaşamın sona ermesi demektir . İlim olmazsa fitne ve savaş kaçınılmaz olur .
ALLAH cc razı olsun

Sevgi.
Tue 30 August 2016, 03:35 pm GMT +0200
Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Bu durum gerçekten çok üzücü olur. Mevlam bizleri hiçbir zaman ilim öğrenmekten alıkoymasın inşaAllah. Amiin

Bilal2009
Tue 30 August 2016, 07:20 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  Rabbim bizleri o zamanda az da olsa ilim ve amel sahibi olanlardan ve en önemlisi İhlas sahibi olanlardan eylesin. Rabbim paylaşım için razı olsun.

Tue 30 August 2016, 08:28 pm GMT +0200
Selamun Aleykum;İlim gerçektende insanların birbirleriyle doğru konuşmalarını  sağlıyor ve iletişim bozukluğunu kesinlikle önlüyor.İlim olmayan  bir yer bir insanın kör olupta hiç bir şey görmemesi gibi yani çok karanlık.Rabb'im  iyi insanları, Alimleri ,ilim severleri ,ilmi sevdirenleri başımızdan eksik etmesin İnşAllah  Amin.
Allah c.c razı olsun.