- İlkbaharda sağlığınıza dikkat edin

Adsense kodları


İlkbaharda sağlığınıza dikkat edin

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Mon 21 May 2012, 03:39 pm GMT +0200
İLKBAHARDA SAĞLIĞINIZA DİKKAT EDİN

Nisan 2012 79.SAYI

Bahar aylarında polen yoğunluklarında da artış görülür. Bu artış polen alerjilerine neden olur. Artan polenler burunda, bronşlarda, ciltte ve gözlerde alerjik reaksiyonlara yol açarak  burun akmasına, kaşıntıya, hapşırığa, öksürüğe, nefes darlığına, gözlerde kızarma ve sulanmaya neden olabilir. Bahar mevsiminde polen alerjilerinden korumak için polenlerin yoğun olduğu sabah saatlerinde dışarıya çıkmamaya özen gösterilmeli ve dışarı çıkarken gözlük kullanılmalıdır. Ayrıca üzerimize yapışarak eve getirdiğimiz polenlerden kurtulmak için dışarıda giydiğimiz giysileri eve gelir gelmez değiştirmeliyiz. 

BAHARDA DA NEZLE OLUNUR

Baharın gelmesiyle solunum yoluyla vücuda giren polenler ilkbahar nezlesine sebep olabilir. İlkbahar nezlesi hapşırık, burunda akıntı, halsizlik ve yorgunluk olarak kendini gösterir. Polen nezlesinin toplum tarafından fazla ciddiye alınmasa da önlem alınması gereken bir hastalık olduğunu dile getiren aile hekimi Dr. Cüneyt Çavdar  “Bahar nezlesi tedavi edilmediği durumlarda astım ve bronşit gibi hastalıklara yol açabiliyor. Bu nedenle ilkbahar nezlesi mutlaka bir hekim tarafından tedavi edilmelidir. Özellik diyabet (şeker) hastaları grip ve nezle hastalıklarına daha sık yakalanır ve daha zor atlatırlar. Çünkü diyabet hastalarının bağışıklık sistemleri gribal hastalıklarla mücadele edecek kadar güçlü değildir. Bu durum onların sağlığı için bir tehlikedir. Bu yüzden şeker hastalarının kendilerini grip ve nezleden daha iyi korumaları gerekir” diyor. Bu aylarda mümkün olduğu kadar polenlerden uzak durup havalara aldanmadan giyiminize dikkat etmeniz gerekiyor.

KRONİK OBSTRÜKTİF AKCİĞER HASTALIĞI (KOAH)

KOAH hava yollarının daralmasıyla hava akım hızını azaltan bir akciğer hastalığıdır. KOAH hastalığı uzun süreli olarak bronşları tıkayarak hastanın yaşam kalitesini düşürür. Bu hastalığın en kötü yanı bronşlardaki tıkanıklığın bir daha düzelememesi ve dikkat edilmeyip tedavisine bakılmazsa hastalığın sinsice ilerlemesidir.  Kış ve bahar ayları da KOAH hastaları için tehlikeli zaman dilimleridir. Çünkü  KOAH alevlenmelerine neden olan etmenlerden biri de solunum yolu enfeksiyonlarıdır. Kış ve bahar ayları solunum yolu enfeksiyonlarına neden olmasından dolayı KOAH’ın alevlenmesine de davetiye çıkarmış oluyor. Bu durumda mutlaka bir uzmana başvurulmalı, çünkü gecikildiği takdirde hayati tehlikelere yol açabilir.

ARI VE BÖCEK SOKMALARINA KARŞI DAHA DİKKATLİ OLUN

Havaların ısındığı şu günlerde en sık karşılaştığımız durumlardan biri arı ve böcek sokmalarıdır. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin gündeminden düşmeyen kene sokmaları da ilkbahar döneminde sıkça rastlanan durumlardandı. Bir çok alerjik hastalıklara sebebiyet veren hatta ölüme bile yol açan arı ve böcek sokmalarına karşı özellikle bu aylarda tedbir almak gerekiyor. Isınan havalarla birlikte piknik alanları sevdikleriyle hoşça vakit geçirmek isteyen insanlarla doldu. Uzmanlar pikniklere bacakları korumak için çorap giyilerek gidilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca sinek-böcek kovucular bu durumlarda koruyucu bir etmen oluyor. Arı sokmalarına karşı parlak ve çiçekli kıyafetlerden uzak durmak gerekiyor. Açık yerlerde özellikle şekerli yiyecekleri bırakmamanız da arı sokmalarından korunmak için önemli bir yol.

İLKBAHAR HASTALIKLARINA KARŞI KORUNMA YÖNTEMLERİ

Dr. Cüneyt Çavdar özellikle bu aylarda beslenmenin çok önemli olduğuna vurgu yaparak “Bu aylarda bol sıvı tüketimi çok önemli. Bol bol sıvı tüketmek ilkbahar hastalıklarından korunmamızda bize yardımcı oluyor. Ayrıca bu aylarda beslenme oldukça önemlidir. Elimizden geldiği kadar meyve ve sebze tüketmeliyiz. İnsanlar havalara aldanıp çok ince giyinmemeliler. Bu havalarda çok ince giyinmek doğru olmaz” diyor. Çavdar, ayrıca evlerin sık sık havalandırılması gerektiğini ve alerjik hastalıklara karşı çok fazla çamaşır suyu kullanılmaması gerektiğini de sözlerine ekliyor.

Aysun ÖZPOLAT

sümeyra
Fri 15 March 2013, 03:33 pm GMT +0200

      ALLAH daim eylesin, buralara bahar geldi..Hastalıklara yakalanmamak adına,bu güzel uyarılara lütfen dikkat..

sumeyye
Fri 15 March 2013, 09:09 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; bahar yavas yavas kendini gösterirken bu konuyu okumak iyi oldu , önemli uyarilar insaallah dikkat ederiz.Rabbim c.c razi olsun.

ehlidunya
Sat 16 March 2013, 01:25 pm GMT +0200
Ve aleykum selam;İlkbaharın bu ilk ayında karşımıza çıkacak hastalıklara karşı önlem almalı kendiimize dikkat etmeliyiz

allah razı olsun tam zamanında açılmış konu rabbim hizmetlerinizi daim kılsın

Kevšer
Wed 17 February 2016, 05:08 am GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm.
Baharın gelmesiyle solunum yoluyla vücuda giren polenler ilkbahar nezlesine sebep olabilir. İlkbahar nezlesi hapşırık, burunda akıntı, halsizlik ve yorgunluk olarak kendini gösterir. Oyüzden özellikle bu aylarda bol sıvı tüketimi çok önemli. Bol bol sıvı tüketmek ilkbahar hastalıklarından korunmamızda bize yardımcı oluyor. Ayrıca bu aylarda beslenme oldukça önemlidir. Elimizden geldiği kadar meyve ve sebze tüketmeliyiz

Yağmur Gümüş 8-B
Wed 17 February 2016, 02:09 pm GMT +0200
Bismillah...
İlkbaharda hastalıklar çoğalır. Bu yüzden bu mevsimde sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Rabbim hepimize bol bol şifalar versin inşallah...
Allah cc. razı olsun.