- İlim ve Teknoloji Uyumluluğu

Adsense kodları


İlim ve Teknoloji Uyumluluğu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
admin
Thu 17 May 2012, 12:39 am GMT +0200
İlim ve Teknoloji Uyumluluğu

Bilindiği gibi günümüz dünyası teknoloji ile iç içe yaşayan bir konuma gelmiştir.  Diğer alanlarda olduğu gibi din hizmetlerinde de bu imkanlar kullanılmaktadır. Dolayısıyla hafızlık alanında da teknoloji ürünü olan bilgisayardan istifade edilmelidir. Çünkü Bilgisayar destekli hafızlık eğitimi, daha doğru okuma hususunda yardımcı olduğu gibi tekrar etmede, okuyucuya rehberlik yapmada ve daha pek çok konuda kolaylıklar sağlamaktadır. İşte bu nedenle bilgisayar destekli programalar kullanılırken aşağıda yer alan hususlar dikkate alınmalıdır:

1.      Bilgisayardan hem hafızlıkta hem de yüzünden  okumada istifade edilebileceği anlatılmalı

2.      Bilgisayarın kullanımı öğretilmeli (en azından okumada kullanabilecek kadar)

3.      Toplu çalışma metodu anlatılmalı

4.      Aynı dersleri yapanlar grup halinde çalışmalı

5.      Ferdî çalışma uygulaması anlatılmalı

6.      Bilgisayarda ve diğer CD, VCD, kaset vb. cihazlarda dinlenilecek okuyucular titizlikle seçilmeli, hatasız olarak yapılacak eğitim ve öğretime özen gösterilmelidir.


reyyan
Sun 20 May 2012, 12:10 pm GMT +0200
Bilgisayardan Fatih Çollah hocamızın, Davut Kaya hocamızın derslerini, okuyuşlarını dinleyebilirler tavsiye ederim...

sen istersen
Sun 29 July 2012, 04:12 pm GMT +0200
Bilindiği gibi günümüz dünyası teknoloji ile iç içe yaşayan bir konuma gelmiştir.  Diğer alanlarda olduğu gibi din hizmetlerinde de bu imkanlar kullanılmaktadır. Dolayısıyla hafızlık alanında da teknoloji ürünü olan bilgisayardan istifade edilmelidir.
Kuran-ı kerim öğrenirken de  yaz okullarında da teknolojiden faydalanılıyor.Çocukların ilgisini çekiyor ve dersin sürükleyiciliğine faydası oluyor.

Nurefşan
Thu 16 August 2012, 05:08 am GMT +0200
evet kesinlikle katılıyorum,özellikle yaz dönemind çok dikkat çekiyor,Rabbim bu yolla bizi kendine daha çok yaklaştırır inşaallah...