- İlahiyat Önlisans Programı Hakkında

Adsense kodları


İlahiyat Önlisans Programı Hakkında

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Mon 20 December 2010, 09:35 am GMT +0200
İlahiyat Önlisans Programı

İlahiyat Önlisans Programı, örgün öğretimde mevcut İlahiyat programının ilk iki yılıyla içerik itibariyle örtüşen, ancak daha büyük toplum kesimlerine benzer fırsatları sunma amacına yönelik olarak açılmış bir programdır. İlahiyat Önlisans programı, lise mezuniyeti, yaşı ve mesleği ne olursa olsun herkese açık, büyük toplum kesimlerini doğru dinî bilgiyle buluşturmayı amaçlayan bir programdır.

Bölümden mezun olan öğrenciler, "Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca kendi alanlarında örgün öğretim veren programlara dikey geçiş yapma olanağına sahiptir.

İlahyiat Önlisans Programında temel ders malzemesi ders kitaplarıdır. Ders kitapları kayıt yaptıran öğrencilere AÖF bürolarından dağıtılmaktadır.

Öğrencilerin ders çalışma süreçlerini desteklemek amacıyla Açıköğretim e-Öğrenme Portalında e-Kitap, e-Alıştırma/e-Ders, e-Televizyon, e-SesliKitap, e-Danışmanlık ve Eşzamanlı e-Danışmanlık gibi bir dizi e-öğrenme hizmeti sunulmaktadır. Dersler sayfasında ilgili ders adına tıklayarak e-Öğrenme Portalını görüntüleyebilirsiniz. T.C. Kimlik numaranız ile e-Öğrenme Portalında oturum açarak Fakülte/Bölüm/Ders seçimi yaptığınızda ilgili dersin e-Öğrenme hizmetlerine erişebilirsiniz.

İlahiyat Önlisans Programındaki mesleki ders kitaplarının tümü yeniden yazıldığından dolayı bu derslere yönelik e-Alıştırma/e-Ders, e-Televizyon, e-SesliKitap, e-Sınav gibi yardımcı ders içerikleri henüz hazırlanma aşamasında olup, elektronik içeriklerin üretimi tamamlandıkça hizmete konulacaktır. e-Kitap hizmeti tüm dersler için verilmeye başlanmıştır.

İlahiyat Önlisans Programında yapılan öğretim ve sınavlarda uygulanacak esaslar Uzaktan Eğitim Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği kapsamında yapılandırılmıştır.

Kontenjan

Programda kontenjan sınırlaması yoktur.