- İhramdan çıkacak konuma gelen bir kimseyi ihramlılık hali devam eden kişi?

Adsense kodları


İhramdan çıkacak konuma gelen bir kimseyi ihramlılık hali devam eden kişi?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Tue 24 February 2015, 12:45 am GMT +0200
İhramdan çıkacak konuma gelen bir kimseyi ihramlılık hali devam eden kişi tıraş edebilir mi?

Hac veya umrede ihramdan çıkacak duruma gelen bir kimse kendisi tıraş olup ihramdan çıkmadan, ihramlı ya da ihramsız başka birisini tıraş edebilir ve bundan dolayı bir ceza gerekmez. Fakat ihramda olan ve henüz menasikini bitirmeyen kimsenin, ister ihramlı olsun, ister ihramsız, başka birini tıraş etmesi caiz değildir. Tıraş ederse -tıraş edilen kimsenin emriyle olsun olmasın- tıraş edene sadaka, tıraş edilen ihramlıya ise küçükbaş hayvan kurban etmesi gerekir (Merğinani, el-Hidaye, I, 162). Şafii, Hanbeli ve Maliki mezheplerine göre ihramlıyken tıraş olan bir kişi, dem; üç gün oruç ve altı fakire sadaka vermekten birisini seçmekte muhayyerdir (Nevevi, el-Mecmu, VII, 371; İbn Kudame, Muğni, III, 493).

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

Alican 7-B
Mon 1 February 2016, 04:07 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm. İhramdan çıkacak konuma gelen bir kimseyi ihramlılık hali devam eden kişi tıraş edebilir ve bu durumda herhangi bir ceza gerekmez. Rabbim herkese hacca gitmeyi nasip eder inşAllah. Rabbim paylaşım için razı olsun.

ceren
Mon 1 February 2016, 06:22 pm GMT +0200
Aleykumselam.Eger ihramdan cikmis ise baskasini tiras edebilir ve ceza yemez.Ama ihramli ise ceza yer.Hac sirasinda bu konulara dikkat edelim insallah...