- İdare Kandili

Adsense kodları


İdare Kandili

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Sun 18 October 2009, 02:25 pm GMT +0200
İDARE KANDİLİ
 

Rüyasında evinde yanan bir idare kandili görüp, bunu söndürdüğünü görmek, iki şekilde tabir olunur; ömrünün son bulması veya oğlunun ölmesi. Bir rivayete göre rüya sahibinin işinden ayrılması ile de yorumlanır. idare kandili, Kirmani'nin söylediğine göre, evinin hizmetçisi veya ev sahibesi ile yorumlanır.
 

Çakmakla veya kibritle idare lambası yaktığını gören, eğer evli ise, çocuğu olur, bekar ise evlenir veya bir hizmetçi alır, gurbette kimsesi varsa selametle döner.
 

Elinde yanmakta olan bir idare kandili görenin çocuğu olur veya büyük bir mevkiye ulaşır, eğer rüya sahibi kötü ve günahkar bir kimse ise tövbe eder. Elindeki idare kandilinin söndüğünü görmek, oğlunun ölümüne, mevkiinin sarsılmasına, ibadetinin kabul olunmadığına işarettir. Elinde çifte fitilli bir idare kandili görenin bir batında ikiz çocuğu olur.
 

Rüyada bir lamba yakıp etrafı aydınlattığını gören, ilim öğrenir. Bir lambayı üfleyerek söndüren haklı bir kimsenin işini iptal ettirmeğe çalışır ise de başaramaz. Gündüz elinde idare kandili olarak dolaştığını gören, dininde kuvvetli ve ibadetinde devamlı olur. Gece elinde lamba ile yürüdüğünü gören dini bilgiler öğrenmeye gayret eder. Evinde yanmakta olan bir idare kandili görmek, o eve bir ilim adamının geleceğine veya iyi bir evlat sahibi olacağına işarettir.