- İçkili Çikolatalara Dikkat

Adsense kodları


İçkili Çikolatalara Dikkat

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Sun 27 June 2010, 07:32 pm GMT +0200
Gülçocuk-18

İÇKİLİ ÇUKULOTALARA DİKKAT!


Prof. Dr. M. Es'ad COŞAN


İslâm dini, gıdaların temiz, pâk ve helâl olmasına çok büyük önem vermiştir. Bazı gıda ve içecekler haramdır; çünkü pis veya zararlıdır. Her şeyi yaratan; neyin faydalı, neyin zararlı olduğunu en iyi bilen yüce Rabbimiz, bize tüm temiz ve güzel şeyleri helal kılmış, ama bazı zararlı ve kötü şeyleri yasaklamıştır; tabii yine bizim sağladığımız için, ruhî ve bedenî, maddî ve manevî, şahsî ve ictimâî huzur ve mutluluğumuz bozulmasın diye.

Mesela: Ölü hayvan eti yasaklanmıştır; çünkü tıp ilmi de bildiriyor ki; pis, mikroplu ve zehirleyicidir.

Domuz eti yasaklanmıştır, çünkü bugün artık Avrupalılar da söylüyorlar ki, içinde öldürücü, felç edici parazitler vardır, sağlığa zararlıdır.

İçkinin her çeşidi, azı da çoğu da şiddetle yasaklanmıştır; çünkü insanı zamanla alkolik eder, vücudu çürütür, aklı baştan alır insana çeşitli suçlar işletir. Kazalara sebep olur, nesli bozar.

Bunlardan başka, çalıntı, gasp, kumar, faiz paraları da haram kılınmıştır; çünkü, hak etmeden alınmakta, toplumun düzeni ve çalışma ahlâkını bozmakta, nice insanları mağdur ve mahsun etmektedir.

Bunların yasaklanması fena mı? Hayır çok yerli yerinde, haklı ve doğru ve güzel; iyi ki haram kılınmışlar! Zaten bugünkü bilimsel araştırmalar da onların kötülüğünü ortaya çıkarıyor.

Bir de şurası önemli: Helâller çok, haramlar az ve mahduttur. Allah'ın bize helâl kıldığı nice tatlı, leziz, temiz, yiyecek ve içecekler var. Onlar bize yeter de artar bile! Neden onlarla yetinmeyip; hem zararlı, hemde pis veya kötü olan bir kaç harama tenezzül edelim? Neden boş yere kendimizi günaha sokalım?

Amma gelin görün ki bazı imanı çürük, görüşü kısa, aklı sakat, iradesi zayıf insanlar bu gerçekleri göremiyor, zararlı yiyecek ve içeceklerden vazgeçmiyor, sonunda da erkenden sağlığını kaybediyor, maalesef iş işten geçtikten sonra akıllanıyor, pişman oluyor.

Konuyla ilgili bir olay da nakledeyim.

Geçen gün misafirlikte bize çikolata ikram ettiler, aldık ama bir de ne görelim: içi likörlü, yani içkili imiş! Ne kadar üzüldük. Bunu îmal edenler hiç utanmıyorlar mı? Biz onlardan helal gıda diye çikolata aldık meğer onlar içine haram katmışlar. Halkı böylece farkına varmadıkları şekilde harama bulaştırmak insafa sığar mı? Çok teesüf ederiz.

Belki de bazı gayrimüslim, din düşmanları bu işi kasten yapıyor halkı aldatıp kenardan "oh, size haramı gizlice yedirdik ya!" diye kıs kıs gülmek istiyordur.

O halde sevgili çocuklar! siz bundan sonra acele etmeden, gıdalarınızı kontrol ede ede seçin, oburluk etmeyin, dikkatli davranın, sağlığınızı titizlikle koruyun, şaibeli gıda yemeyin, haramlı meşrubatı içmeyin, din ve halk düşmanlarının oyununa gelmeyin, daima temiz, taze, tabiî ve katkısız gıdaları tercih edin!

Allahın selamı bereketi rahmeti sevgi ve rızası daima üzerinize olsun.

hafıze
Wed 21 December 2011, 10:54 pm GMT +0200
Biz biliriz ki, Senin hükmüne karşı konulmaz. (!!!)

 

Kaderinle zıtlaşılmaz. (!!!)

 

Senin koyduğun hükmü bozmaya (!!!) bizim gücümüz yetmez. (!!!)

 

Hükmünde Senden lütuf (!!!) ve destek bekliyoruz. (!!!)

 

Ey âlemlerin Rabbi (CC)!

 

Bizi, hükmünde riâyet ettiğin, koruyup gözettiğin kimselerden eyle. (!!!)

 

kardelen7d
Sun 4 May 2014, 10:02 pm GMT +0200
sanırım helal gıdalar için ülker markası iyiymiş güvenilirmiş

Rüveyha
Mon 5 May 2014, 12:55 am GMT +0200
Çok dikkat edilmesi gereken bir husus..Mevlam şüpeli şeylerden uzak duranlardan eylesin inşaAllah.

reyyan
Mon 5 May 2014, 10:28 am GMT +0200
Evet dikkat edilmesi gereken önemli bir husus çünkü yediklerimiz ibadetlerimizi de etkiliyor.

Sevde38
Mon 5 May 2014, 10:43 am GMT +0200
Ambalaj içindeki bütün yiyecekler, raf ömrü uzun olması amacıyla (haram madde içermese de ) sağlığa zararlı pek çok madde içerdiği için çok az tüketilmeli yada hiç tüketilmemeli.
Bu durumda çocuklarımızı korumak için gerekli besin maddelerini, içeriklerini, günlük alınması gereken miktarları , doğal bulunmaması dahilinde ikame edilebilecek gıdaları annelerin iyi bilmesi gerekiyor. Örneğin, homojenize edilmiş pastorize günlük veya uzun ömürlü sütleri çocuklarımıza vermek yerine , sabahları verilen bir parça beyaz peynir ikame gıda olarak kullanılabilir. Nitekim, ilginçtir ki,düzenli ambalaj içinde süt tüketen çocuklarımızda bugün kemiklerde güçsüzlük görülmektedir.

mevlüdekalınsaz
Mon 5 May 2014, 01:38 pm GMT +0200
Esselamü aleykum; gerçekten dikkat edilmesi gereken bir husus...Biz farketmesek de tükettiğimiz haramlar hem bedenimizde hem de ruhumuzda gaflete yol açıyor...Paylaşım için Mevlam razı olsun....
Mevlam bizleri haramlardam uzak,helallere yakın eylesin inşallah....

-merve-7d-
Mon 5 May 2014, 02:06 pm GMT +0200
Yani bi içerisine kötü şeyler katmadıkları çikolata kalmıştı sağolsunlar bunuda yapmışlar ama bundan sonra bu konuya dikkat etmeliyiz...

reyyan
Mon 5 May 2014, 04:11 pm GMT +0200
Özellikle yurtdışından gelen çikolatalara dikkat edilmeli markasını içeriğini bilmedigimiz ürünleri tüketmemeye dikkat etmeliyiz.

MEHMET/8/A/ENES
Mon 5 May 2014, 04:33 pm GMT +0200
Esselamu Aleyküm
Çok önemli bir konu bu.Belki de çok haram yiyoruz fakat haberimiz bile olmuyor.Allah(c.c.) affetsin inşAllah.Rabbim paylaşımdan haberdaer olsun ve razı olsun cümlemizden...(AMİN)

Yazgül_8-A
Mon 5 May 2014, 04:46 pm GMT +0200
Esselamu Aleykum;
Paylaşım için Rabbim razı olsun. Gerçektende ne yiyip ne yemediğimize çok dikkat etmeliyiz.
Sizin sayenizde çok iyi öğrendim.

sumeyye
Wed 7 May 2014, 01:49 am GMT +0200
Ve Aleykumus selam ve rahmetullahi ve berakatuh; Reyyan kardesime katiliyorum.Yurtdisinda olanlarin birçogu maalesef çok hassas degiller..Dikkatli bir sekilde alacagimiz çikolata vb. içindekiler bölümünü okuyup arastirmak lazim bu konuda çok hassasimdir ve herkeside uyaririm.Bu davranisi kendi ülkemizde de göstermeliyiz bunlar temizdir dememek gerekli hiç ummadigimiz ürünlerin içinden neler neler çikti..Rabbim c.c bu konuda da  dikkatimizi arttirsin insaallah.

damla6d
Wed 7 May 2014, 09:26 am GMT +0200
Çok önemli bir konu bu.
Katılıyorum.Hem sağlığımız için hem de helel olup olmaması sorun olur.Allah bizi böyle kötü şeylerden uzak tutsun inşallah.Bunu yapanlar da bedelini öderler tabiki de.Yanlarına kalmaz herhalde.Allah bizi böyle şeylerle karşılaştırmasın.

8-D fatma zehra
Wed 21 May 2014, 01:33 pm GMT +0200
çok önemli bir konu herkes dikkat etmeli

Tuğçe 7/D
Wed 21 May 2014, 03:32 pm GMT +0200
Çikolatayı çok seven biri olarak bu konuyu okuyunca üzüldüm. Artık kontrol edip alırım.

rabianur 8/B
Wed 21 May 2014, 04:03 pm GMT +0200
paylaşım için teşekkürler bence çok dikkat edilmesi gereken bir konu

rabianur 8/B
Wed 21 May 2014, 04:04 pm GMT +0200
Allah'ım bizi haram olan her şeyden uzak tutsun...Amin...

HALACAHAN
Fri 2 December 2016, 09:00 pm GMT +0200
Helâller çok, haramlar az ve mahduttur. Allah'ın bize helâl kıldığı nice tatlı, leziz, temiz, yiyecek ve içecekler var. Onlar bize yeter de artar bile! Neden onlarla yetinmeyip; hem zararlı, hemde pis veya kötü olan bir kaç harama tenezzül edelim? Rabbim tenezzul ettirmesin