- İbrahim(a.s.)

Adsense kodları


İbrahim(a.s.)

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Sun 18 October 2009, 02:29 pm GMT +0200
İBRAHİM (A.S .)
 

Hz. ibrahim (A.S.)'ı görmek hayır, bereket, ibadet, kemal, rızık, ikram, salih nesil, emr-i bil ma'ruf, nehy-i ani'l münker, ilim, hidayet, Allah'a itaat uğrunda aile ve akrabasından hicret etmektir.
 

Hz. İbrahim (A.S.)'ı görmek, şefkatli babaya yorumlanır. Çünkü, o İslamın babasıdır; bizi "Müslüman" ismiyle isimlendiren O'dur. Bazen de O'nu görmek, meşakkat ve şiddete düşüp ondan kurtulmaya, insanların arasınııslaha, yahut da hayır umduğu bir iş için meşakkat çekmeye fakat sonunu hayırlı olmasına yorumlanır.
 

Bazı kere Hz. ibrahim (A.S.)'ı görmek, rüya sahibinin işinin şeriata uygun olması ve hayrı muhafaza etmesine ve kötü arkadaştan ayrılmaya yorumlanır. Bazen de O'nu görmek, Allah için sevgi ve muhabbete yorumlanır.
 

Bir kimse Hz. İbrahim (A.S.)'ın, azalarından birini tuttuğunu görse ve o eğer o aza hastalıklı ve rahatsızsa Allah ona afiyet verir ve şikayetini giderir. Hz. İbrahim'i görmek, hac etmeye de işarettir.
 

İbrahim (A.S.)'ı gören kimse düşmanına galip gelir. Mü'mine bir hanımla nikahlanır. O kimseye devlet tarafından darlık, şiddet isabet eder de ondan kurtulur.
 

Kendisini, Hz. İbrahim (A.S.)'ın çağırdığını ve O'na doğru "buyur" diyerek gittiğini gören kimsenin derecesi yüksek olur. Hz. İbrahim'i gören kafirse Müslüman, isyankar ise tövbekar olur. Namazını terkeden kimse ise tekrar
 

namaza başlar.
 

Hz. İbrahim (A.S.) suretine girdiğini veya O'nun elbiselerini giydiğini gören kimseye belalar erişir. Çok kere O'nu görmek, üzüntü ve kederin gitmesine, hayrın gelmesine, dünyada bolluk içinde geçinmeye ve hidayete yorumlanır.