- İbadetle dolu bir gün

Adsense kodları


İbadetle dolu bir gün

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Fri 14 January 2011, 02:29 pm GMT +0200
İBADETLE DOLU BİR GÜN


Âlimlerin tarif ettiği şekilde ibadet: Şeyhul İslam İbn Teymiye der ki: “İbadet, bütün Allah’ın sevdiği ve razı olduğu sözler, gizli ve açık amelleri kapsayan bir isimdir.” Eğer bu tanımı iyi kavrarsak, insan hayatında ibadet için ayrı bir vakit, ibadet dışındaki şeyler için ayrı bir vakit olmadığını anlarız. Zannedilir ki, ibadetin vakti, beş vakit namazın vakitleri veya Allah’ın orucu farz kıldığı Ramazan ayı yahut haccı eda etme vakti yahut da islamın rüknü olup belirli vakit tayin edilen amellerini zamanından ibaretdir.

Onlar ibadeti yalnız bu şekilde anlarlar. Onlar yanlış anlamışlardır. Evet, bu sayılanlar dinin esası olan şeylerdir. Lakin ibadet kelimesinin kapsamı bundan daha geniştir.

İbadet kavramının doğru anlamı: Kişi namazın içinde veya dışında, gizlide veya açıkta, topluluk içindeyken ve yalnız iken daima Allah’ın kulu olduğunu düşünürse, Müslüman o zaman Allah’a kulluk içinde olduğunu anlar. Bu yüzden yaptığı her amelde, Allah’ın tarafını gözetmeye devam ettikçe, Allah Teala’yı murakabe şuuru devam ettikçe Allah’a kulluk (ibadet) içinde sayılır. Hatta eşine verdiği nafaka, şehvetini helal yoldan eşiyle gidermesi bile Allah’a ibadet dâhilindedir.

İşte o zaman ibadet kelimesini doğru şekilde anlar, vakitlerimizi fayda veren amellerle değerlendirmeyi başarabiliriz. Hatta işte o zaman faydasız şeylerle zayi ettiğimiz vakitlerimizi, doğru ibadet anlayışının süzgecinden geçirebiliriz.

Sen Ey Müslüman Kadın!... Evinde, kocanın sana bıraktığı emanet malında, şerefinde, çocuklarının terbiyesinde ve evde üzerine düşen diğer hususlarda Allah’ın senden riayet etmeni istediği şeyleri muhafaza etmeye devam et! İşte o zaman sağlıklı, seçkin bir hedefin olur, yaptıkların da birer ibadete dönüşüp bunlardan sevap kazanırsın.

(“Müslüman Kadın Vaktini Nasıl Değerlendirir?” adlı risaleden)



Gulinur
Fri 14 January 2011, 08:56 pm GMT +0200


     Vakit namazlarına riayet etmek şartıyla bir hanımın evinde yaptığı bütün işler ibadet hükmünde..Ne büyük bir lütuf,değil mi?Bir sat farza riayet eden kişinin 24 saati o renge bürünüyor,Elhamdülillah..

sumeyye
Tue 13 November 2012, 02:07 pm GMT +0200
s.a.. ; evet abla öyle elhamdulillah..Bu müjdeleri doğru bir şekilde yaşayanlardan oluruz inşaallah..Hayirli bir konu..Rabbim c.c razi olsun kardeşim.

mevlüdekalınsaz
Tue 26 August 2014, 03:58 am GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah;ibadetle dolu bir gün..gönle oldukça hitap ediyor..inşallah bir günümüzü değil bütün bir ömrümüzü ibadet ile geçirebilmek duasıyla...
Rabbim ibadet kavramını hakkıyla idrak edip yaşayanlardan kılsın bizleriinşallah...

[Muhammet]
Tue 26 August 2014, 10:50 am GMT +0200
Rabim ömrümüzü ibadetle geçirmeyi nasip etsin .. ibadet Ãşkı versin İnşaAllah...

8/A
Tue 26 August 2014, 08:38 pm GMT +0200
Ve aleykümüs selam ve rahmetullahi ve berekatüh...
Mevlam zikrini dilimizden ibadet etmeyi bedenimizden eairgemesin İNŞAALLAH herdaim hayirli kullar oluruz...

saniyenur
Tue 26 August 2014, 09:29 pm GMT +0200
Âlimlerin tarif ettiği şekilde ibadet: Şeyhul İslam İbn Teymiye der ki: “İbadet, bütün ALLAH’ın sevdiği ve razı olduğu sözler, gizli ve açık amelleri kapsayan bir isimdir.” Eğer bu tanımı iyi kavrarsak, insan hayatında ibadet için ayrı bir vakit, ibadet dışındaki şeyler için ayrı bir vakit olmadığını anlarız. Zannedilir ki, ibadetin vakti, beş vakit namazın vakitleri veya ALLAH’ın orucu farz kıldığı Ramazan ayı yahut haccı eda etme vakti yahut da islamın rüknü olup belirli vakit tayin edilen amellerini zamanından ibaretdir.
Ne tevafuk ki ben de bugün tam bu konu hakkında düşünüyordur. Hiç bir şeyi ibadet şuuru ile yapmadığımız için, zikr  ile kalplerimizi harekete geçirmediğimiz için hayatın tadını alamıyoruz. Beyhude bir hayat, oraya buraya giderek zaman geçiriyoruz. Ve yaptığımız hiçbir şey de bizi huzura erdirmiyor. Rabbim kurtuluşumuzu seninle eyle, Rabbim bizi bir an bile Senden mahrum etme. Zira 'kalpler ancak Allah'ı anmakla mutmain olur.' (Ra'd Suresi 28 ayet).


Burcu7
Sat 17 January 2015, 04:17 pm GMT +0200
Zannedilir ki, ibadetin vakti, beş vakit namazın vakitleri veya Allah’ın orucu farz kıldığı Ramazan ayı yahut haccı eda etme.
 Günümüzde genelde bu şekilde görülüyor ibadet MALESEF

Tuğçe 7/D
Sat 17 January 2015, 04:24 pm GMT +0200
 İbadet etmek, Allah'a sığınmak, emirlerini yerine getirmek, kulluk etmektir. İnsanın, kendisine sayısız nimetleri gönderen Allahü teâlâya, gücü yettiği kadar şükür etmesi, insanlık vazifesidir. Aklın emrettiği bir vazife, bir borçtur.

Fulya Emine
Sat 17 January 2015, 04:36 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.Hayatımızın her saniye, dakika, saat günler, haftalar, aylarca  Allah (c.c) zikir, fikir, şükürile geçmesi duasıyla inşallah.Allah razı olsun...

Fatma6969
Tue 23 October 2018, 09:22 am GMT +0200
Allah razı olsun