- Hz. Muhammedin Öğretisi

Adsense kodları


Hz. Muhammedin Öğretisi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
saniyenur
Sun 5 August 2012, 11:14 am GMT +0200
HZ. MUHAMMED'İN ÖĞRETİSİNİN KAPSAMLI OLUŞU

Allah Rasûlü Muhammed'in öğretileri fevkalâde kapsamlı, kâinat çapında ve genel olup, insan hayatının her safhasını ve hâli durumunu kapsamaktadır. Bu öğreti, insan davranışlarının her alanına tesir etmiş, gayri insanî unsurlardan arındırmış, müstehcen haksız damgalardan temizlemiş, sınırlan kabilevî ve millî görünüşünü değiştirmiş ona "Allah'ın Boyası" (sıbgatullah) ad vermiştir (2:138). Hangi boya "Allah'ın boyası"ndan daha güzel, daha âdil, daha mufisal, tesirli ve insaniyetli olabilir? İnsan hayatının bütünü tamamen değiştirilmişti: Cinsi olarak oluşturulan farklılıklar ortadan kaldırılarak insanlar aynı seviyeye getirilmiş; fikir inanç ve ifade hürriyeti verilmiş; hayatın her sahasında fırsat eşitliği sağlanmıştır. Kendi gayretleriyle dünyevî ve uhrevî hususlar' mesafe katetmesine (55: 33) ve huzurlu müreffeh bir hayat kazanmasına imkân tanınmistir (53: 39-42).

Bu hayat düsturunda ideal ile hakikat tatb kabiliyeti mümkün gerçeklerdendi. İnsan hayatın muayyen hususlan ve hakikat ile pe kiştirerek "ideale ulaşması öğütlenmiştir:

"Muhakkak ki, göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelişilinde, insanlara faydalı şeyler taşıyarak denizi seyreden gemilerde, Allah'ın gökten yağmuru indirip arzı ölmüşken diriltmesinde, orada hayvanlar üretip yaymasında, yer ile gök arasında Allah'ın emrine boyun eğmiş rüzgârla ve bulutlan şu yandan bu yana yöneltmesine düşünen bir topluluk için nice deliller vardır (2:164).

İslâm'ın muhtelif veçheleri Prof. Muhammed Kutub'un makalelerinde çok güzel bir şekilde izah edilmiştir. Bu makalelerden konumuz ile ilgili kısımları aşağıda aktaracağız.

 


Zeynep7/A
Sun 18 January 2015, 11:49 am GMT +0200
hz.muhammed in öğretisi çok kapsamlıdır.bu öğreti her alanda etki göstrmiştir

yunus emre 7/B
Tue 20 January 2015, 03:34 pm GMT +0200
allahim turkiyede ve musluman bir ulkeded dogdugum icin sana  tesekkur ederim

RAMAZAN 7/D
Wed 4 February 2015, 02:33 pm GMT +0200
ALLAH'IN boyası derken Efendimizin son derece güzel , iyi bir öğretici olduğu belirtilmiştir.